Kötü web siteleri sağlığmızı tehdit ediyor.

Biliyorduk ancak ISRC raporuyla da, kötü web sitelerinin sinir ve strese neden olduğu kanıtlandı.

Kötü web siteleri!

İngiltere'de ki Social Issues Research Centre(SIRC) isimli araştırma merkezince yapılan araştırmaya göre internet sitelerinin insan sağlığı üzerinde doğrudan olumsuz etkileri olabiliyor.

2500 kişi ile yapılan araştırmada, deneklere internette herhangi bir konuda araştırma yapılması görevi veriliyor. Yapılan araştırmanın sonuçları iyi tasarlanmış ve iyi hizmet veren sitelerin önemini ortaya koyuyor. Deneklerin beyin dalgalarının, kalp atış hızlarının izlenerek yapıldığı deneyde, kötü tasarıma sahip ve yavaş yüklenen web siteleri doğrudan stres ve sinire neden oluyor.

Araştırmaya göre insan üzerinde en olumsuz etkiye neden olan kusurlar ise şöyle sıralanmış. Öncelikle sayfaların yavaş yüklenmesi insanlar üzerinde en olumsuz etkiye sahip kusurlardan. Ardından gelenler ise sitenin karmaşık menülere sahip olması, pop-up pencereleri, sayfada aşırı reklam olması ve son olarak sitenin ulaşılamıyor olması. SIRC kötü web sitelerinin insan üzerindeki olumsuz etkilerine bir de isim vermiş. Buna göre kötü web sitelerinden kaynaklanan sinir ve strese "Mouse Rage Syndrome" adı verilmiş.

Okuyucu Yorumları