"Kraliyet Düğünü" aramalarına dikkat!

Kaspersky, "Kraliyet Düğünü" aramalarının tehlikelere açık olduğunu duyurdu! İşte önemli noktalar

Bu aramalara dikkat edin!

Kaspersky Lab, 29 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen İngiliz Kraliyet Düğünü'nün siber suçlular için kötü amaçlı kullanılabileceğini açıkladı.

Kaspersky Lab uzmanı Dmitry Bestuzhev konuyla ilgili şunları söylüyor: "Siber suçlular Prens William ile Kate Middleton'ın düğününü kötü amaçlı kodları kullanmak için bir fırsat olarak kullanıyor. İngiltere başta olmak üzere bütün dünyanın merakla takip ettiği düğün hakkında bilgi toplamak için "Kraliyet Düğünü" kelimelerini internet arama motoruna girdiğimizde siber suçluların kurbanlarını ağlarına düşürmeye çalıştıklarını tespit ettik. Kullanıcıların Google referanslı linklere tıklamalarıyla beraber kötü amaçlı yazılımların kendilerini sahte antivirüs penceresiyle kötü amaçlı .cc alanına yönlendiriyor. Elimize ulaşan bilgilere göre siber suçluların İngiliz Kraliyet Düğünü bahanesiyle kullanıcıların şifrelerini çalmaya çalıştığı ve .co alanında yayılmaya devam ettiğini gösteriyor."

Kraliyet düğününü izlemek için kredi kartı detaylarını verenlerin sahte uydu TV'ye bağlı scamler yüzünden bilgilerinin çalınmasıyla karşı karşıya kaldığını belirten Bestuzhev, "Twitter platformundan kullanıcıların "junk" kutusunu etkileyen spamleri de saptıyoruz" dedi.

Kaspersky Lab, kullanıcılara NoScript gibi plugin'li son sürüm tarayıcıları kullanmalarını tavsiye ediyor ve kullanıcıların bilmedikleri linklere tıklamaması gerektiğini, antivirüs ve gerçek zamanlı internet güvenliklerini güncel tutmalarını tavsiye ediyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları