Kripto Hack'lerinde Hedef DeFi

Bir analize göre, kötü niyetli aktörlerin hedefine yüzde 97 oranında DeFi projeleri var.

Kripto Hack'lerinde Hedef DeFi

Chainalysis'in kısa süre önce yayımladığı rapora göre, DeFi alanına saldırılar düzenleyen hackerların büyük bir kısmı Kuzey Kore destekli kuruluşlarla bağlantılı. Rapor, DeFi protokollerinin en popüler hedef haline geldiğinin altını çiziyor.

Hackerların Birinci Hedefi DeFi

Blockchain analitik şirketi Chainalysis, kısa süre önce, Blockchain ağlarında meydana gelen yasa dışı faaliyetlere odaklanan bir rapor yayımladı. Rapor, 2020 yılının yaz aylarında DeFi'ye olan ilgiyi merkezine koyuyor. O tarihten bu yana DeFi'ye kötü niyetli aktörlerin saldırıları da artmış durumda. Rapor, DeFi'nin saldırıların kara para aklama odaklı olduğunu da gözler önüne seriyor.

İstatistiklere bakacak olursak,

2022 yılında toplamda 1.7 milyar dolar değerinde dijital varlık çalındı. Bunların yüzde 97'si DeFi protokollerinden gitti.

Yıl boyu öne çıkan iki büyük DeFi saldırısı oldu. Bunlardan biri 600 milyon dolarlık Ronin köprüsü saldırısı diğeri ise 320 milyon dolarlık Wormhole saldırısı.

Raporda çalınan fonların çoğunun Kuzey Kore ile bağı olan bilgisayar korsanlarına gittiği belirtiliyor. Aynı zamanda çalınan fonların 840 milyon dolar üzerinde olduğu da söyleniyor.

Rapor, Lazarus Grubu'nu da örnek gösteriyor. Lazarus, geçen yıl çeşitli protokoller için 91 milyon dolar değerinde kara para aklamasıyla dikkat çekmişti.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.