Kucak dansı yaptıran Yahoo'ya büyük tepki!

Hack Day 2009'a striptizciler ve kucak dansı yapan kızlar damgasını vurdu; ortalık karıştı...

Kucak dansına büyük tepki!

Pek çok büyük bilişim sitesi firması gibi Yahoo da, yazılımcıların kendi ürün ve servisleri için üçüncü parti uygulamalar geliştirmesini istiyor. Ama görünüşe göre bunu sağlamak için yazılımcıları teşvik etmek konusunda diğerlerinden daha farklı yöntemleri tercih ediyor. Bu yıl Tayvan'da düzenlenen Hack Day 2009, Yahoo'nun uygulama geliştiricilere, Yahoo platformları için uygulama geliştirmelerinin onlar için faydalarını anlatması için düzenlendi.

Hack Day 2009 oldukça başarılı geçti ama asıl gürültü toplantı bitip, son günde çekilen bazı fotoğrafların yayınlanmasından sonra koptu. Çünkü Yahoo, Hack Day kazananlarının açıklandığı son gün kutlamalarını "renklendirmeleri için" bir grup striptizci ve kucak dansı yapan kız davet etmişti.

Fotoğraflar internete düştükten sonra öncelikle bayan yazılımcılar, Yahoo'nun bu hareketinin cinsiyet ayrımcılığına yol açtığını iddia ederek tepkilerini gösterdiler. Giderek artan tepkiler üzerine Yahoo'dan Chris Yeh bir basın bildirisi yayınlayarak özür dilemek zorunda kaldı.

Skandala dönüşen etkinlikten çarpıcı görüntüler için galerimizi ziyaret edebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları