Küçük depolama alanlarına 8.1 sürprizi!

Windows 8.1 Update ile gelen yenilikler arasında, kimsenin pek fark etmediği bu yenilik de var!

Windows 8.1, artık...

Salı günü gelen Windows 8.1 Update ile Microsoft, 16GB gibi küçük depolama alanına sahip cihazlara da işletim sistemini yükleyebilme olanağı sunmaya başlamıştı. Microsoft şimdi ise Windows 8.1 için yeni bir yükleme seçeneği olan Windows Image Boot'u (veya WIMBoot) tanıttı.

WIMBoot, bu tür küçük depolama alanına sahip cihazlarda işletim sistemini tam olarak yüklemenize, buna rağmen diğer uygulamalara boş alan ayırabilmenize izin veriyor. Microsoft, bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada Windows'un yeni PC'lere imaj dosyasından yüklenmesini pek sevmediklerini, WIMBoot'un tüm bu dosyaları sıkıştırılmış olarak sakladığını söyledi. Yani WIMBoot, Windows 8.1'in sıkıştırılmış imaj dosyasından açılmasını ve çalışmasını sağlıyor. Bununla birlikte kullanıcı, C: sürücüsüne göz attığında herhangi bir farklılık görmüyor.

Dökümantasyona göre WIMBoot sadece SSD sürücülerde ve UEFI modunda destekleniyor. Bir WIMBoot kurulumunda 16GB'lık bir cihazda, normal yöntemdeki 7GB'tan daha çok, 12GB'lık boş alan sunulabiliyor. Microsoft, WIMBoot yüklemesini nasıl yapabileceğinizi burada anlatıyor. Önümüzdeki aylarda satılacak tabletlerde Windows 8.1, WIMBoot yöntemiyle yüklenmiş olacak.

Okuyucu Yorumları