Kullanmadığınız USB belleği değerlendirin!

Kullanmadığınız USB bellekleri bu 10 pratik ve eğlenceli yol ile işe yarar hale getirin!

USB belleğe doping!

Kullanmadığınız USB bellekler, artan kapasiteleriyle beraber seneler içinde bir kenarda biriktiyse bu 10 pratik ve eğlenceli ipucu sayesinde onlardan faydalanabilirsiniz.

10. Linux veya Windows'u yanınızda taşıyın: Herhangi bir USB belleğe sığacak küçük boyutta çok sayıda Linux dağıtımı mevcut. Windows'un taşınabilir bir sürümünü de USB belleğe yükleyebilirsiniz.

9. Şarkıları bir araya toplayın: Kasetler artık neredeyse tarihe karıştı, ancak beğendiğiniz şarkıları USB belleğinizde bir araya getirerek onları yanınızda taşıyabilirsiniz.

8. Şifreli ve atılabilir bir sürücü yapın:
Artık hiç kullanmadığınız bir USB belleğiniz varsa ve bir arkadaşınıza veya güvenmek zorunda olduğunuz birine gizli bir veri iletmek istiyorsanız, bu belleği TrueCrypt ile anında şifreleyebilirsiniz.

Zaman kapsülü, RAM diski...

Zaman kapsülü, RAM diski...
USB belleğinizi geleceğin çocuklarına göstermek için saklayabilirsiniz

7. Dijital zaman kapsülü oluşturun: USB bellekler belki de gelecekte var olmayacaklar. Ancak geçmişin bir kopyasını oluşturmak ve geleceğin çocuklarına herşeyin nasıl çalıştığını göstermek istiyorsanız bunu kullanmadığınız bir USB bellek ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgileri USB belleğin içine doldurun ve bir yere gömün! Bu, belleği dev bir metal kutunun içinde saklamaktan daha kolay olacaktır.

6. Sanal RAM sürücüsü oluşturun: Windows Vista ve Windows 7 kullanıcıları, USB sürücülerini RAM diskleri haline getirebilirler.

5. Dijital seyahat takımı yapın: Yolculuğunuzda bilgisayarınızı yanınıza almayacaksanız ancak birkaç önemli dosyanın sizinle olmasını istiyorsanız USB belleği seyahat takımı işinize yarayabilir. Kullanmanıza gerek olmasa bile, verilerinizin kolay erişebileceğiniz bir yerde olması kendinizi rahat hissetirecektir.

4. Uygulama yükleme sürücüsü oluşturun: Yeni kurduğunuz bir bilgisayarda internet erişiminiz yoksa ve programları hızlıca kurmak istiyorsanız, Ninite ile ücretsiz uygulamaları bir kerede kurabileceğiniz bir yükleyici oluşturabilirsiniz.

Taşınabilir oyun cihazı ve fazlası

Taşınabilir oyun cihazı ve fazlası
Emulator ve ROM'ları USB belleğinizde taşıyarak oyununuza istediğiniz yerde devam edebilirsiniz

3. Taşınabilir oyun cihazı yapın: Klasik konsollar için mevcut birçok emulator ve ROM'lar oldukça az yer kaplıyorlar. Bu oyunları bir USB bellekte depolayarak, tek bir yere bağımlı olmaktan kurtulabilirsiniz.

2. Kişisel taşınabilir uygulama sürücüsü yapın: Sıklıkla kullandığınız uygulamaları bir USB bellekte toplayarak bir araya getirebilirsiniz. Taşınabilir uygulamalar için bu sayfadaki en iyi taşınabilir uygulamalar galerimizden faydalanabilirsiniz.

1. Acil durum takımı oluşturun:
Bilgisayarınızın beklenmedik bir zamanda çökmesine karşın bir acil kurtarma USB diski oluşturabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları