Kumaş Kaplı Yeni Surface için Açıklama Geldi!

Microsoft'un kumaş kaplı yeni Surface Laptop'a "lüks" bir çanta kadar dikkat etmelisiniz; daha fazlası değil!

Kumaş kaplı Surface ne kadar dayanıklı?

Microsoft'un geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni "lüks" Surface Laptop, tasarımı bir yana, özellikle klavye bölgesinde kullanılan malzeme ile konuşuluyor. Burada alkantara kumaş kullanan Microsoft, böylece daha lüks bir görünüm elde etmenin yanında, kullanıcılara da konforlu bir kullanım sunduğunu savunuyor. Evet, dizüstü bilgisayar gerçekten çok hoş görünüyor ve metal / plastik yüzeyli örneklere kıyasla çok daha konfor sunduğundan da eminiz. Peki, kumaşın kir tutması nasıl önlenecek, ne gibi önlemler almak gerekecek? Çok sorulan bu soruya, direk Microsoft'tan açıklama geldi.

Microsoft'tan Surface Mühendisliği Genel Müdürü Pete Kyriacou, sık sorulan bu soruya oldukça basit bir cevap veriyor: Ona "lüks" bir çantadan daha fazla önem göstermenize gerek yok. Ancak bu cevabın kullanıcıları tatmin etmeyeceğini düşünene Kyriacou, sözlerine açıklık getirerek konuşmasını şöyle sürdürüyor:

"Lüksten kastım çok para değeri taşıyan bir eşya değil elbette. İşin maddi kısmı başka bir şey; benim söylemek istediğim, tıpkı büyük bir çanta veya bir çift veya otomobiliniz gibi her cihaz ve eşya için rutin bir bakım gerekli. Surface Laptop'ın üzerine bir şey dökülmesi durumunda, kuşkusuz hızla silmeleri gerekiyor. Onu temizlemek için herhangi bir özel kimyasala ise ihtiyacınız yok, direkt olarak herhangi bir mikrofiber bez, su ve sabun kullanarak silebilirsiniz. Normal kullanımda ise, elbette periyodik olarak onu temizlemeniz iyi olacaktır. Ancak bunu çok sık yapmanız gerekmiyor. Her 6 ayda bir temizleseniz yeterli olacaktır kanaatindeyim."

Açıklamaya bakılırsa Surface Laptop'ın çok kir tutacağına yönelik çok da endişe duymamak gerekiyor. Fakat elbette bu yine de sizin kullanımınıza bağlı olacaktır. Ancak bizce ona, nubuk ayakkabınıza verdiğiniz kadar özen gösterseniz yeterli olacaktır.

Okuyucu Yorumları