Kürtaj Sayfası, İlaç Reklamı Yaptığı İçin Kapatıldı

Hollandalı kadın grubuna ait Facebook sayfası, kürtaj ilaçlarına yasa dışı olduğu bölgelerde nasıl erişileceğini anlattığı için kapatıldı!

Facebook, kürtaj sayfasını kapattı!

Facebook uzun zamandır içerik gözetimi konusunda farklı sorunlarla boğuşuyor. Bu hafta listeye bir adet sorun daha eklendi. Sosyal medya devi, Women on Web adlı sayfayı, kürtaj ilaçlarının yasa dışı olduğu ülkelerde nasıl elde edilebileceği konusunda bilgiler paylaştığı için kapattı.

Facebook, poliçesinde bulunan "ilaç kullanımını desteklemek ve reklamını yapmak" kuralını çiğnendiği için bu kararı aldığını açıkladı. Facebook'un Topluluk Standartları'na göre platformu "reçeteli ilaç, esrar, ateşli silah veya cephane satın alma, satma ve takas etmek" için kullanmak kesinlikle yasaklanmış durumda.

Hollandalı kadın grubu Women On Web, Dünya Sağlık Organizasyonu'nu kaynak göstererek haber, bilimsel veriler ve protokoller paylaşıyor. Women on Waves adlı grup ise Facebook'un engeli kaldırması gerektiğini, yoksa insan hakkı olan bilgiye erişmeyi çiğneyeceğini açıkladı.

Facebook daha önce de halkın dikkatini çekecek sansürler gerçekleştirdi. 2016'da tüm dünyada paylaşılan, bombardımandan kaçan çıplak bir kızı gösteren ikonik Vientam savaş fotoğrafını Norveç başbakanının sayfasından kaldırması dikkat çekmişti.

CEO Mark Zuckerberg daha önce Facebook'un bir medya şirketi olmadığını ve sorumluluk kabul etmediğini açıklamıştı. Ancak platform bu konudaki duruşunu değiştirdi. Son bir kaç ay içerisinde, Facebook 3,000 içerik inceleyecisi kiraladı ve istenmeyen içerikleri engellemek için kararlı hareketler yaptı.

Okuyucu Yorumları