Kurulum USB belleğinizi kendiniz oluşturun

Win 7'nin USB bellekte satılması heyecan verici, ama MS'in USB bellekle ilgili başka planları da var

Win 7 USB'yi çok sevdi!

Microsoft'un Windows 7'yi USB bellekte satışa sunacağı söylentilerinden daha önce burada bahsetmiştik. Sırf bu bile yeterince heyecan verici bir olay olsa da, Microsoft bununla yetinecek gibi görünmüyor.

Microsoft'un geliştirmiş olduğu Microsoft Deployment Toolkit (MDT) adlı aracın öncelikli amacı, birden çok bilgisayara Windows bileşenlerini ve yazılımlarını yerel ağ üzerinden pratik bir şekilde kurabilmeyi sağlamak. Fakat söylentilere göre Microsoft, MDT'nin yeni sürümünde bir adım daha ileri giderek, var olan Windows XP ya da Vista sisteminizi Windows 7'ye, sadece bir USB bellek kullanarak yükseltmenizi sağlamak için çalışıyor. Başka bir deyişle, bu araç sayesinde hem kendi Windows 7 kurulum USB belleğinizi kendiniz oluşturabilecek; hem de eski sisteminizden kalan verilerinizi sorunsuzca yeni sisteminize aktarabileceksiniz.

Şu anda piyasada MDT'nin 2008 sürümü bulunuyor. 2010 sürümünün ise sadece betası yayınlanmış durumda. Bu yıl içerisinde final sürümünün yayınlanması beklenen MDT 2010 sayesinde hem Windows XP, hem de Windows Vista kullanıcıları bilgisayarlarını USB'den Windows 7'ye yükseltebilecekler. Özellikle bir optik sürücüye sahip olmayan netbook ve benzeri taşınabilir cihaz sahipleri için bu önemli bir gelişme.

Microsoft Deployment Toolkit ile ilgili daha detaylı bilgiye Microsoft'un ilgili sayfasından ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları