Kurumsal Ağlarda Esneklik ve Güvenlik İçin...

TP-Link, kurumlara yönelik, kolay kullanılan ve WiFi hızını ve güvenliğini en üst seviyeye ulaştıran yeni ağ donanımlarını satışa sundu.

Kurumsal ağlarda güvenlik için...

Günümüzde işletmeler daha hızlı bir kablosuz ağ bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Özellikle gün içinde farklı çok sayıda kişinin WiFi'a bağlandığı otel, AVM, okul, hastane gibi kamuya açık işletmelerde daha hızlı, performansı yüksek, güvenli ve kolay yönetilebilen kablosuz ağ en önemli ihtiyaç. Kablosuz ağ pazarında dünya lideri olan TP-Link®, bu ihtiyaca yönelik yeni erişim noktası CAP300 ve bu erişim noktalarını (access point) donanımsal olarak yöneten AC50 ve AC500 denetleyicileri satışa sundu.

TP-Link'in yeni Auronet CAP serisinin ilk modeli olan CAP300, Auronet kablosuz denetleyiciler ile birlikte çalışıyor. İşletmenin ve dolayısıyla kablosuz ağın büyüklüğüne göre 50 (AC50 modeli) ya da 500'e kadar (AC500 modeli) erişim noktasını yönetebilen denetleyiciler ile çok sayıda erişim noktası kolayca yönetilebiliyor. Kolay kurulup yönetilebilen CAP300 erişim noktası, yüksek performanslı, esnek ve güvenli WiFi oluşturuyor. Denetleyiciler ise bu erişim noktalarını kolayca yerini saptamayı, yapılandırmayı ve ağa katıldıkları anda merkezileştirmeyi sağlıyor.

Lisans ücreti ödemeden ağı genişletebilme

Lisans ücreti ödemeden ağı genişletebilme

CAP300 erişim noktaları, AC50 ve AC500 donanımlar ile yönetiliyor ve lisans ücreti ödemeden ağa yeni erişim noktaları eklemek mümkün oluyor. Bu şekilde kablosuz ağa ister 10 ister 500 adet erişim noktası eklenebiliyor ve herhangi bir lisans ücreti ödenmiyor. Bu da işletmelere ağı genişletmede esneklik sağlıyor.

CAP300 erişim noktaları şık tasarımları ile her yere kolayca monte edilebiliyor. Tavana ya da duvara takılabilen erişim noktaları, göze batmıyor ve tesislerin dekorasyonuna uyum sağlıyor. Ethernet üzerinden güç (PoE) desteği sayesinde elektrik prizi/kablosu olmayan yerlere de kolayca kurulabiliyor.

Güvenli ağ için...

Auronet CAP serisinde kablosuz ağın güvenliğini artıracak özellikler mevcut. Bunlardan biri Captive Portal Kimlik Doğrulama özelliği. Çok sayıda ve farklı kişilerin WiFi'a bağlandığı işletmelerde güvenlik açısından konukların kimlik doğrulamaları çok önemli. CAP serisi erişim noktalarında harici Radius desteğinin yanı sıra farklı doğrulama yönetmeleri de mevcut. Örneğin Facebook hesabından, SMS ile ya da zaman ve hız sınırlı giriş bileti verilerek ağın güvenliği korumaya alınabiliyor. CAP serisi erişim noktası kullanan işletmeler WiFi'a bağlanacakların kimliklerini doğrulamak için kolayca yöntem belirleyebiliyorlar. Ayrıca her işletme kendi kimlik doğrulama sayfasını oluşturabiliyor. Böylece hem bir dizi WiFi ayarını kontrol altına alıyor hem de kimlik doğrulama sayfasında kendi tanıtımlarını yapabiliyorlar.

CAP300 erişim noktaları, kurumsal sınıf kablosuz ağ güvenliği özelliklerine sahip. Ayrıca çoklu SSID özelliği olan ürün ile ağı farklı kullanıcı türleri için birden çok kablosuz ağa bölmek mümkün oluyor.

Auronet Kablosuz Denetleyiciler (AC50 ve AC500), yüksek ağ güvenliğini garanti eden 1GHz çift çekirdekli işlemciye sahip. Birden çok denetleyici kullanılan ağlarda, denetleyiciler çift bağlantılı bir düzende konuşlandırılabiliyor. Bu sayede birbirini yedekleyen denetleyiciler oluşturarak, bir denetleyici başarısız olduğunda diğeri otomatik olarak devreye girerek ağın kesintiye uğraması engelleniyor.

Okuyucu Yorumları