Kurumsal Anlık Mesajlaşma Symantec İle Güvende

Symantec, pazar lideri olan güvenli anlık mesajlaşma ve gerçek zamanlı iletişim yönetimi çözümü Symantec IM Manager 8.0’ i duyurdu.

Kurumsal Anlık Mesajlaşma Symantec İle Güvende

Kurumları iç ve dış tehditlere karşı korumanın yanı sıra bilgi teknolojileri politikalarına ve yasal düzenlemelere uyumu kolaylaştıran çözüm, kurumların genel anlık mesajlaşma servislerini ve kurumsal gerçek zamanlı iletişim (RTC) platformlarını kontrol etmelerini sağlıyor.

Symantec, güvenli anlık mesajlaşma ve gerçek zamanlı iletişim yönetimi çözümü Symantec IM Manager 8.0’ı duyurdu. Symantec IM Manager 8.0, gerçek zamanlı iletişim altyapısını; solucanlar, spamler, virüsler, dolandırıcılık ve diğer istenmeyen içerikler gibi dış tehditlere karşı koruyan güçlü ve yeni bir proaktif koruma yönetimi sunuyor.

IDC tarafından günümüzde 40 milyon kullanıcısı olan kurumsal anlık mesajlaşmanın 2009 itibariyle 140 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak tüm zamanların en hızlı büyüyen iletişim aracı olacağı öngörülüyor. Bu büyüme hızı ve ölçeği BT yöneticilerinin güvenlik ve yönetim çözümlerini uygulamalarına fırsat bırakmadan zararlı kodlar için yeni ortamlar yaratıyor.

Günümüzde kurumsal anlık mesajlaşma kullanımının çoğu halen izlenemiyor ve korunamıyor. Bunun sonucunda, bir bilgisayarın enfekte olması kurumsal ortamlarda virüslerin, solucanların ve spyware’lerin hızla çoğalmasına neden oluyor. Anlık mesajlaşmanın toplumsal mühendislik tekniklerini kullanan saldırılarla birleştirilmiş gerçek zamanlı doğası, bu alandaki tehditleri son derece yok edici ve altyapıya zarar verici kılıyor.

Symantec tarafından Mart 2006’da yayınlanan en son Internet Güvenlik Tehdit Raporunda, solucanların, büyük anlık mesajlaşma ağlarının üçünde de tercih edilen zararlı kod olduğu ve bunların da anlık mesajlaşma ilişkili zararlı kodların % 91’ini temsil ettiği açıklanmıştı. Ancak anlık mesajlaşmanın yüksek riskli profiline rağmen, çalışanların iletişim ve işbirliği yollarına kattığı boyuttan dolayı halen önemli bir iş değeri taşıdığı kabul ediliyor. Bu da organizasyonların mesajlaşma sistemlerini ve verilerini güvenilir ve kullanılabilir tutması gerektiğine işaret ediyor.

Symantec IM Manager 8.0, en çok görülen anlık mesajlaşma tehditlerini tanımlamak ve geçerliliğini denetlemek amacıyla, dünyanın en büyük gerçek zamanlı topluluğundan yararlanıyor. Çözüm, ayrıca bu alandaki tehdit oluşumlarını gerçekleşmeden önce önlemek amacıyla endüstrideki tek davranış bazlı ve ağ anormalliklerini izleyen sistemi de sunuyor.

MSN Messenger ve Yahoo! Messenger’a Destek

Symantec IM Manager 8.0 kullanıcılara, uygulama paylaşımı, dosya paylaşımı, ses, görüntü ve Internet Protokolü üzerinde ses (VoIP) gibi farklı çeşitlerde anlık mesajlaşma ve gerçek zamanlı iletişim araçlarına yönelik yaratıcı politika kontrolleri sağlıyor. Çözüm, ayrıca Microsoft Live Communication Server, IBM/Lotus Sametime ve Jabber gibi kurumsal IM çözümlerinin yanı sıra, AOL instant messenger, googletalk, MSN Messenger, Yahoo! Messenger gibi önemli genel anlık mesajlaşma ağları ve kurumsal platformlar için öncü destek sunuyor.

Kurumlar, iç mesaj yönlendirmesi, düzenli ifade modeli eşleştirmesi ve gerçek zamanlı kullanıcı takibi gibi iç ve dış anlık mesajlaşma kullanımının detaylı kontrolü vasıtasıyla, anlık mesajlaşma üzerinden hassas bilgilerin ve entellektüel varlıkların kaybına karşı korunuyorlar. Symantec IM Manager 8.0, Symantec Kurumsal Mesajlaşma Yönetiminin ana bileşenlerinden olan endüstri lideri bütünleşik e-posta arşivleme çözümüyle, Symantec Enterprise Vault ile kolay ve hızlı entegrasyon gerçekleştirilebilmek üzere konfigüre edilebiliyor.

Symantec Kurumsal Mesajlaşma Yönetimi

Symantec, mesajlaşma sistemlerini ve verilerini güvenli ve kullanılabilir tutarak; uçtan uca kurumsal mesajlaşma yönetimini bir bütün olarak sunabilen ilk çözüm sağlayıcı olarak biliniyor. Symantec Kurumsal Mesajlaşma Yönetimi yüksek seviyedeki istenmeyen e-postaların hacmini düşürerek, virüs ve solucanları durdurarak, arşivleme ile eski mesajların yaşam döngüsünü otomatik olarak yöneterek ve esnek altyapı ile kullanıcılara kesintisiz iletişim ortamı sağlayarak gereksiz maliyetleri ortadan kaldırmayı hedefleyen endüstri lideri ürün ve hizmetlerden oluşuyor.

Okuyucu Yorumları