Kütüphaneler Çağdaşlaşıyor

Çok özel örnekler oluşturan bazı üniversite kütüphaneleri dışında, Türkiyedeki kütüphanelerden internete bağlanmanın mümkün olmaması, ulaştırma bakanlığını harekete geçirdi ve Vestelnet ile Ulaştırma Bakanlığı arasındaki iş birliği sonucunda...

Kütüphaneler Çağdaşlaşıyor

Marmara Bölgesi’nde Kültür Bakanlığı’na bağlı bulunan 20 kütüphaneye Internet erişimi ve Internet terminali kurularak, kütüphanelerin internete bağlanması sağlandı.

Vestelnet’in Veezy erişim hizmeti ile Internet’e bağlanan kütüphanelerde, erişim cihazı olarak Vestel’in ürünlerinden olan Internet Terminali kullanılıyor. Internet Terminali, Vestel’in ABD Silikon Vadisi’ndeki AR-GE merkezinde geliştirilen ürünlerden biri.

Monitörün yanı sıra, klavye ve mouse’ın birbirine entegre şekilde tasarlandığı terminal, halka açık kullanımı nedeniyle virüslerden etkilenmemesi için işletim sisteminde yapılan modifikasyonla otomatik olarak korunuyor. Kesiatisiz kullanımı sağlayabilmek amacıyla Internet terminalinin, bozulmayan ve bakım gerektirmeyen bir teknolojiye sahip olduğu belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları