Kuyrukta bekleyip iPhone almaya son!

Apple artık müşterilerinin mağaza önünde uzun sıralar oluşturmasını istemiyor; bunun yerine...

Apple artık sıra istemiyor!

Yeni bir Apple ürünü piyasaya çıkarken, Apple hayranlarının mağazaların önünde kuyruk olmasına artık herkes alıştı. Mağazadaki stok sayısını bilmeden, şansına bir adet telefon/tablet düşeceğini umarak sıraya girenlerin kaçı emeline ulaşıyor belirsiz.

Ancak Apple artık mağaza önündeki ürün kuyruklarına son vermek istiyor. Hatta iddialara göre şirket, mağaza sayısını azaltmaya da niyetli. Bunun için de müşterilerini, online mağazalarına yönlendirmek niyetinde. Böylece müşteriler daha ürün çıkmadan ön sipariş vererek, ürünün piyasaya çıkış tarihinde evlerine gelmesini sağlayabilecekler.

Elbette Apple'ın asıl amacı sıralarla savaşmak değil; ön sipariş sürecini daha sağlıklı gerçekleştirip, üretim adetlerini daha doğru belirleyebilecek. Ayrıca mağaza sayısı azaltılarak, maliyetler de düşürülmüş olunacak.

Apple'ın bu stratejisi, artık fiziksel mağazaların yok olma sürecine girdiğinin de bir işareti kabul edilebilir zira mağaza önündeki dev kuyruklar sayesinde büyük reklam yaparak ürünlerini dünya çapında meşhur eden Apple dahi artık mağaza sayısını azaltıp online mağazalara yönelmek istiyorsa, bu trend piyasada hızla yükselecektir.

Okuyucu Yorumları