Kuzey Beyaz Gergedanları geri getirilecek!

Araştırmacılar, nesli tükenmek üzere olan bu canlılar için farklı bir yönteme başvuracaklar!

Gergedanları döndürme çabası!

Kuzey beyaz gergedanları, çoğu gergedan türüne göre soylarının tükenmesine çok daha yakınlar. Türlerinin sadece üç üyesi hayatta kalmış durumda ve normal bir şekilde çoğalamamaktalar. Eğer hiçbir yapılmazsa, soylarının tükenmesi kesin görünüyor.

Bu yüzden de araştırmacılar, bu canlı türünün ortadan kalkmasını engellemek için dramatik teknolojik çözümleri denemeye karar vermiş durumdalar. Araştırmacıların planları, donmuş ve yaşayan gergedan hücrelerini kök hücrelere dönüştürerek, bu hücreleri yumurta ve spermlere çevirmek ve bir güney beyaz gergedanı dölleme için aracı olarak kullanmayı içeriyor. Bu çözümün, soyu neredeyse tükenmek üzere olan türü hayata döndürmenin yanı sıra, yeni nüfusun doğada hayatta kalması için gerekli çeşitliliği sağlayabileceği düşünülüyor.

Tabii ki bir hayata döndürme planı yapmakla, bu planı gerçeğe çevirmek arasında büyük bir fark var. Bu teknik, hücrelerin diğer hayvanların dokularının yanında büyümesini gerektirebilir. Yani canlı bir gergedana ulaşılacağının garantisi bulunmuyor. Ayrıca, hayvanat bahçelerinin bu projeyi gerçekleştirmek için milyonlarca dolarları yok. Ancak bu proje başarıya ulaştırılabilirse, bilimin soyu tükenmek üzere olan türleri geri getirebileceği kanıtlanmış olacak.

Okuyucu Yorumları