Kuzey Kore Android tablet üretti

Kuzey Kore'nin Samijyon SA-70 isimli Android tableti hakkındaki ilginç detaylar ortaya çıktı!

İşte Kuzey Kore'nin tableti!

Kuzey Kore'nin ürettiği Samijyon SA-70 isimli Android tablet, "internete bağlanamayan bir tablet" olarak dünyada şaşkınlık yarattı.

Kuzey Kore, vatandaşlarının internete erişimine ve dünyaya açılmasına izin vermeyen, kapalı bir diktatorya olarak, teknoloji dünyasının çok gerisinde kalmış bir ülke olarak biliniyor. Ülkede sadece 2 milyon mobil telefon bulunuyor ve bilgisayar ya da tablet gibi teknolojik cihazlar son derece lüks sayılıyor. Kuzey Kore halkı için yiyecek her şeyden önemli ve değerli ihtiyaç maddesi halindeyken, Kuzey Kore'de üretilen Samijyon SA-70 isimli bir tabletin batıya sızması büyük şaşkınlık yarattı.

iPad ile karşılaştırabilecek derecede kaliteli olduğu öne sürülen tabletin fiyatı 250 dolar civarında bulunuyor. Bu fiyat Kuzey Kore'liler için son derece yüsek bir rakam. Cihazda 1 GHz işlemci, 1 GB RAM, 4 GB depolama alanı ve micro SD kart yuvası bulunuyor. Ayrıca, televizyon yayınlarını izleyebilmek için bir TV anteni girişi de yer alıyor.

Cihaz internete bağlanamadığı için, veri aktarımı Micro SD kart ile yapılıyor. Tablet, öğrenciler için çok geniş bir e-kitap seçeneği ile beraber geliyor. Bu kitaplarda Kuzey Kore'lilerin mühendislik, inşaat, teknoloji alanındaki bilgi birikimini incelemek mümkün oluyor. Cihaz'da ayırca Android 4.0.4'ün Kuzey Kore programcıları tarafından modifye edilmiş ve internete erişimi engellenmiş bir versiyonu bulunuyor. Ancak kullanıcılar, Kuzey Kore hükumetinin resmi kanallarının bulunduğu küçük bir ağa bağlanabiliyorlar.

Bu yeni tablet, dünya üzerinde böyle bir gerçeğin olduğunu da tekrar hatırlatıyor.

Okuyucu Yorumları