Kuzey Kore'nin sadece 28 web sitesi var!

Kuzey Kore'nin resmi alan adına kayıtlı sadece 28 sitenin olduğu ortaya çıktı!

Kuzey Kore'nin internetle imtihanı!

Son zamanlarda art arda gerçekleştirdiği nükleer silah denemeleriyle de gündeme gelen ülkelerden, dünyanın "kapalı kutusu" Kuzey Kore'nin dünyanın birbirine bağlayan teknoloji internetle olan ilişkisi de oldukça ilginç. Zira kazara ortaya çıktığı anlaşılan belgelere göre ülkenin son derece sınırlı sayıda web sitesi bulunuyor.

Geçtiğimiz gün Reddit'te yayınlanan bir gönderideki Github verileri sayesinde Kuzey Kore'nin resmi alan adı uzantısı ".kp"yle kaydedilen web sitelerinden oluşan listeyi ilk defa görme şansımız oldu. Daha önce web alışkanlıklarına dair çok az şey bildiğimiz Kuzey Kore'nin kayıtlı sitelerden oluşan bu listeye göre toplamda 28 adet .kp uzantılı siteye sahip olduğu ortaya çıktı.

GitHub gönderisine göre söz konusu sızıntı, Kuzey Kore bu alan adı bilgilerini içeren bir sunucuyu kazara erişime açtığında gerçekleşti.

Aralarında bir seyahat ve yemek sitesi ve friend.com adlı bir sitenin de yer aldığı bu sayfalar halihazırda kapatılmış durumda, fakat hemen öncesinde alınan ekran görüntüleri sitelerin içeriği hakkında bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Kuzey Kore'nin sadece 28 web sitesi var!

Kuzey Kore'nin sadece 28 web sitesi var!
Okuyucu Yorumları