Kuzey Kore'ye gözdağı vermek isteyen Güney Kore, füzeyle kendi topraklarını vurdu

Kuzay Kore'nin füze denemelerine karşı misilleme yapmak isteyen Güney Kore, bu amaçla 2 füze fırlattı. Ama bu füzelerden birinin kendini vuracağını muhtemelen hiç düşünmemişti.

Gözdağı verelim derken, füzeyle kendi ülkelerini vurdular

Korea Times'ın haberine göre, Güney Kore ordusu, geçtiğimiz Salı günü bir füze testi sırasında yanlışlıkla kendi hava kuvvetleri üssünü vurdu. Talihsiz kaza bir yangına neden oldu ve amaçlanan mesajın tam tersini gönderdi: Güney Kore ve ABD, herhangi bir askeri gerginlik durumunda Kuzey Kore'ye yanıt vermeye hazır olduğunu göstermek istiyordu.

Kuzey Kore, Salı günü erken saatlerde Japonya üzerinde bir füze testi başlattı ve ABD ve Güney Kore'yi koordineli bir tatbikatta iki Ordu Taktik Füze Sistemi (Atacms) füzesi fırlatarak yanıt vermeye itti. Güney Kore ayrıca biri arızalanıp kendi hava kuvvetleri üssüne inen iki Hyunmoo-2 füzesi fırlattı. Hatta NK News'in söylediğine göre füze, sivil evlerin bir kilometreden daha yakınına düştü.

Herhangi bir yaralanma bildirilmedi, ancak yakındaki Gangneung kentindeki sakinler, sosyal medyada yayınlanan birkaç videoda yüksek bir patlama sesi ve büyük bir yangın görüldüğünü bildirdi.

JoongAng Daily tarafından bildirilene göre, patlama yerel halkı bunun bir saldırı olabileceğinden endişelendirdi ve tatbikatlara yönelik bir haber ambargosu nedeniyle siviller Çarşamba sabahına kadar konu hakkında bilgi alamadı.

Güney Kore'nin Genelkurmay Başkanları Washington Post'a füzenin patlamadığını ve yangının yalnızca roket yakıtının yanması sonucu çıktığını söyledi.

ABD ayrıca, Kuzey Kore'nin füze testine yanıt olarak Kunsan Hava Üssü'ndeki 35. Fighter Squadron'dan (Avcı Filosu) Hava Kuvvetleri F-16 Fighting Falcons’u (Savaşan Şahinler) gönderdi. NK News'in söylediğine göre, ABD uçak gemisi USS Ronald Reagan, Kuzey Kore ile gerilimi artırması muhtemel "çok nadir" bir hareketle, o bölgeden yeni ayrılmasına rağmen Kore yarımadasına geri dönecek.