İtalyan otomobil devi Lancia, 3 yeni elektrikli otomobille yeniden doğacak

Bir döneme damga vuran İtalyan otomobil devi Lancia, sadece elektrikli modeller üretecek bir şirket olarak yeniden doğuyor. İlk aşamada 3 yeni elektrikli modelin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İtalyan otomobil devi, elektrikli araçlarla yeniden doğacak

Stellantis'in Fiat, Chrysler, Citroën, Vauxhall ve Peugeot ile birlikte sahibi olduğu İtalyan otomobil şirketi Lancia, elektrikli otomobil markası olarak tekrar hayata dönüyor. Şirket, 2024 ile 2028 arasında üç elektrikli araç üretmeyi planladığını duyurdu. Yeni bir Ypsilon, yeni Delta ve isimsiz “yeni amiral gemisi” bu araçların arasında yer alıyor. Marka, 1957'deki tasarımına dayanan 116 yıllık tarihinde sekizinci logosuna da kavuşuyor.

2028 yılına ulaşmadan önce Lancia'nın yalnızca elektrikli araçlar satması planlanıyor. Ancak Electrek'in belirttiği gibi, şirket şu anda sadece tek bir pazarda (İtalya) ve sadece tek bir araç (Ypsilon) satıyor. Bu yüzden, içten yanmalı motorlu otomobillerin satışını aşamalı olarak durdurmak muhtemelen çok zor olmayacaktır.

Elektrikli araç planları ve yeni logosunun yanı sıra Lancia, gelecek üç otomobilin tasarımına rehberlik edeceğini söylediği yeni bir tasarım dilini de tanıttı. Şirket, kelimenin tam anlamıyla, bu tasarım ilkelerinin “üç boyutlu bir manifestosu” olarak görebileceğimiz fiziksel bir heykel de inşa etti. Lancia'nın CEO'su Luca Napolitano, “Lancia Pu+Ra Zero” olarak adlandırılan heykeli “geçmiş ve geleceğin sürekli temas halinde olduğu, zarafetin formların radikal ruhuyla dengelendiği bir sanat eseri” olarak tanımladı.

Belirtilene göre "Pu+Ra", "Saf ve Radikal"in (Pure and Radical) kısaltması olarak kullanılıyor.

Lancia'nın duyurusu elektrikli araçların kendileriyle ilgili ayrıntılar konusunda kısaydı, ancak Autocar bunların büyük olasılıkla Stellantis'in Peugeot e-208 ve Vauxhall Corsa Electric için de kullanılan STLA küçük elektrikli platformuna dayanacağını belirtiyor. Yeni Lancia otomobillerin zamanla genişlemeden önce İtalya'da ve diğer bazı Avrupa pazarlarında satılması bekleniyor.