Laptop'unuza su veya kahve dökülürse...

Laptop'unuza yanlışlıkla su veya kahve dökerseniz, ne yapmalısınız? Açıklıyoruz!

Yanlışlıkla su dökülürse...

Elektronik cihazlar, sıvıları pek sevmezler. İkisinin bir araya gelmesi, cihazın ciddi seviyede zarar görmesine yol açabileceği gibi, elektrik şokuna uğramanıza da yol açabilir. Peki laptop'unuzua su veya kahve sıçrar veya dökülürse, ne yapmalısınız?

Böyle bir durumda bilgisayarınızı hemen kapatın. Windows'u "düzgün" biçimde kapatmaktan bahsetmiyoruz; güç düğmesini basılı tutun, 5 saniye içinde bilgisayarınız kapanacaktır. Bunun ardından elektrik kaynaklarını bilgisayarınızdan uzaklaştırın. Güç adaptörü takılıysa çıkartın, pil sökülebiliyorsa sökün.

Fare, flaş sürücüler gibi bilgisayarınıza bağlı diğer bileşenleri de sökün. Bilgisayarınzı açın ve mümkünse sabit diskinizi, RAM'lerinizi ayırın. Sıvı, alkol veya şekerli içecekler gibi kuruduğunda yapışkan hale gelen bir yapıya sahipse, profesyonel yardım isteyin.

Laptop'unuza su veya kahve dökülürse...

Sadece su döküldüyse, laptop'unuzu kendiniz kurutabilirsiniz. Önce cihazın dış yüzünü bir havluyla iyice kurulayın. Laptop'u mümkün olduğunca geniş biçimde açın ve mümküne ekranla klavyeyi aynı hizaya getirin. Şimdi cihazınızı havlunun üzerine yüz üstü olarak bırakın. Suyun dışarıya akması için laptop'unuzu en az birkaç saat bu şekilde bırakın.

Bunun ardından her şeyi bir araya toplayın ve çalıştırmayı deneyin. Çalıştıysa şanslısınız; aksi halde profesyonel yardıma ihtiyacınız olacak.

Okuyucu Yorumları