Larry Page: "Facebook kötü bir iş çıkarıyor"

Google'ın tepesindeki isim önce Facebook'a salladı; sonra Apple'la dalgasını geçti...

Bu sözler çok konuşulacak!

Google'ın sosyal ağlardan Android cihazlara, arama motorundan e-posta hizmetine hayatımıza girmediği bir alan neredeyse yok. Bununla birlikte şirketin Apple ve Facebook gibi çok güçlü rakipleri de yok değil. Google CEO'su Larry Page'e göre ise şirketin başarısı, "farklı bir şey yapmaya" dayanıyor.

Wired'e konuşan Page, Facebook her ne kadar büyük ve yerleşmiş bir sosyal ağ olsa da Google+'a ihtiyaç duyulduğunu söyledi. "Kullanıcılarımızın bilgilerini paylaşması ve kimliklerini ifade etmesi gibi konularda önemli sorunlarımız vardı" diyor Page ve ekliyor: "Ve evet, (Facebook) bu alanda güçlü bir şirket. Ancak aynı zamanda kendi ürünlerinde çok kötü bir iş çıkarıyorlar. Bizim başarılı olmamız için, başkalarının başarısız olması gerekli mi? Hayır. Biz aslında farklı bir şey yapıyoruz."

Google, şu anki durumu Google'ın ilk zamanlarına, ikinci bir arama motorunun hayatını sürdürebileceğine kimsenin inanmadığı döneme benzetiyor. "Bence bu alanlarda sadece bir şirket için yer olduğunu söylemek, acımasızca." "Biz arama işine başladığımızda herkes 'siz başarısız olacaksınız, zaten beş arama şirketi var' dedi. Biz de dedik ki 'Biz arama şirketiyiz, ama biz farklı bir şey yapıyoruz.' Ben bu alanları, bu şekilde görüyorum."

Page, Google+'ın şu anki durumundan ve gelişiminden memnun olduğunu söylüyor.

Apple'a da birkaç söz söyleme şansı bulan Page, Steve Jobs'un "termonükleer savaş" iddialarını hatırlatarak "bu ne kadar iyi gidiyor?" dedi. Android'in pazar payı, Kasım ayı itibariyle yüzde 75'e ulaşırken iOS'un pazar payı yüzde 15'in altına düşmüş bulunuyor.

Okuyucu Yorumları