Last of Us, oyun sektörüne damgasını vurdu...

Dünya'nın sonu gelirse neler olacak? Bu merakımız, işte bu müthiş oyunu şimdiden 1 numara yaptı!

Bu yılın en çok satanı o!

CHIP Online'ın Last of Us incelemesi için tıklayın...

Dünya'nın geçen yıl yok olacağını bekleyenler vardı. Böyle bir şey tabii ki olmadı ancak bu beklenti, "Armageddon"a olan sevgimizi daha da artırmış gibi gözüküyor. Daha önceleri de sevilen "kıyamet sonrası senaryoları" bu yıl çok daha fazla kullanılır oldu. Bu senaryolar, genel olarak bir şekilde Dünya'nın sonunun gelmesi (deprem, sel ve nükleer patlamalar bu konuda lider konumda. Zombileri de unutmamak lazım...) sonucunda hayatta kalan bir miktar insanın yaşam mücadelesini konu alıyor.

Tabii ki bu sevgi, artık filmler ve dizilerle sınırlı kalmayarak oyun sektöründe de bir patlamaya sebep oldu. "Last of Us" adlı oyun, IGN'ye göre, sadece Haziran ayının ilk üç haftasında 3.4 milyon kopya satarak PS3'ün bu yıl en çok satan oyunu oldu. Yakın zamanda video oyun sektörü inişler ve çıkışlara şahit olmuştu ancak "Last of Us" bu durumdan hiç etkilenmedi.

Last of Us ve benzeri oyunlar genel olarak "hayatta kalma oyunları" olarak geçiyor ve Last of Us bu oyun türünün en iyilerinden biri sayılmaya başlandı bile. IGN ise bu oyun için deli olmuş gibi gözüküyor ve "Cormac McCarthy tarafından yazılan başyapıt 'The Road'un neredeyse mükemmel bir benzeri. Last of Us, aynen The Road gibi sürekli bir tehlike ve tahmin edilemezliğe sahip. Last of US, elde olan karakterlerin hikâyesini anlatıyor ve sadece bu karakterler, bütün olayların merkezinde yer alıyor" gibi övgü dolu cümleler kurmaktan çekinmiyor.

Peki insanlar niye dünyanın sonunu bu kadar çok seviyor? Bunun birden fazla sebebi olması son derecede olası. Ancak büyük ihtimalle en büyük sebeplerin arasında, olayı gerçekten yaşamıyor olsak da, benzer bir durumda yaşanacakları merak etmek yatıyor. Gerçekten dünyayı bir nükleer savaş vursa ne yapardık?

Okuyucu Yorumları