LattePanda: 80 dolarlık Windows 10 PC'si!

Windows 10'un tam sürümünü kolaylıkla çalıştıran, 80 dolarlık minik PC ile tanışın. İşte LattePanda!

Windows 10'lu minik PC!

Raspberry Pi gibi telefonlarımızın boyutunu pek aşmayan bilgisayarlar senelerdir piyasada olsalar da, onlara Windows yüklemek çok kolay bir iş değil. 80 dolara satın alabileceğiniz LattePanda ise bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.

KickStarter'da hedefini ikiye katlayarak yaklaşık 330.000 dolar fon toplayan LattePanda, 1,8GHz dört çekirdekli Intel Cherry Trail işlemci (500MHz entegre GPU'ya sahip), 2GB veya 4GB DDR3L RAM, 32GB veya 64GB eMMC depolama alanıyla geliyor. Cihazın bağlantı seçenekleri arasında HDMI, bir USB 3.0 portu, bir USB 2.0 portu, bir Ethernet portu, Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 var.

Kompakt PC, Windows 10'un tam sürümüyle geldiğinden gerçek bir PC gibi kullanılabiliyor. LattePanda 7,1cm x 8,9cm boyutları sayesinde çok kolay taşınabilir bir PC, ancak ondan elbette güçlü bir PC'nin performansını beklememek gerekiyor. Arduino destekli bir işlemciye ve birçok sensöre de sahip olduğu için cihaz, robotlardan güvenlik sistemlerine farklı projelerin bir parçası olabilir.

LattePanda'nın 2GB RAM ve 32GB depolama alanına sahip standart modeli şu an Kickstarter'da 53 sterlin fiyatla ön-satışa sunuluyor. Herhangi bir gecikme yaşanmaması halinde donanımın Mart 2016'da hazır olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları