League of Legends'a Çin damgası!

League of Legends'ın mimarı Riot Games, artık tamamen Çinlilerin elinde!

LoL'a Çin damgası!

Çinli firma Tencent, 2011 yılında League of Legends oyununun arkasındaki stüdyonun, yani Riot Games'in büyük bir kısmını satın almıştı. Ve şimdi, bu firmanın tamamına sahip durumda. Kaliforniyalı stüdyo Riot Games'in çalışanlarına söylediğine göre, WeChat'in arkasındaki Çinli internet devi, firmanın geri kalan hisselerini de satın aldı.

Fiyat hakkında bir açıklama yapılmazken, League of Legends'ın uygulama için satın alımlar ile yılda 1 milyar dolar gelire sahip olduğu söylenmekte. Ayrıca Tencent, World of Warcraft ve Call of Duty'nin geliştiricisi Activision Blizzard ile Gears of War geliştiricisi Epic Games'in de hisselerinin bir kısmına sahip.

Riot Games'in hisselerinin yüzde 70'i zaten Tencent'e aitti ve bu pay ile firmayı kontrol etmesi mümkündü. ABD'de çalışılabilecek en iyi stüdyolardan biri sayılan stüdyo, teşvik ödüllerinin eşitlikten paraya çevrileceğini söylerken başka bir açıklama yapmadı.

League of Legends ve genel olarak MOBA oyun türünün Çin'de ne kadar popüler olduğu düşünülürse, bu satın alımın Tencent için oldukça mantıklı olduğu söylenebilir.

Okuyucu Yorumları