LEGO'ya Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi Geldi

Yapım parçaları LEGO Hidden Side'ın gizli dünyasında canlanıyor.

LEGO Hidden Strike hazır

LEGO® yapım parçaları tüm dünyada milyonlarca çocuk için eğlence ve ilham kaynağı. LEGO® yapım parçaları ile yeni hikayeler ve tasarımlar oluşturan çocuklar, LEGO® Hidden Side™ ile yapım parçalarının dijital dünya ile birleştiği alışılmışın dışında bir oyun deneyimi yaşıyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle oyun oynamanın yenilikçi ve eğlenceli yolunu deneyimleyen çocuklar, yapım parçalarıyla yaptıkları yaratıcı tasarımlardan dijital oyunda problem çözme aşamasına geçiyor. Yeni set, çocuklara sadece oyun oynayacakları değil, aynı zamanda problem çözme becerilerini geliştiren, içgüdüsel olarak değişime nasıl cevap vereceklerini öğreten ve en önemlisi eğlenerek öğrendikleri büyüleyici bir ortam sunuyor.

"Hidden Side"a Hoş Geldiniz!

Sakin Newbury kasabasında ilk bakışta alışılmışın dışında bir şey göremeyebilirsiniz. Ancak aniden gerilim, heyecan ve hayaletlerle dolu gizemli bir dünyayı keşfedeceksiniz. Kahramanlarımız Jack ve Parker, LEGO® Hidden Side™'ın gizli dünyasında size rehberlik ediyor.

Diğer LEGO® setlerine benzer şekilde yapılandırılan LEGO® Hidden Side™, aynı zamanda her biri yerine yerleştirildikten sonra döndürülebilen renkli yapım parçaları içeriyor. Bu parçalar, yapım parçalarının akıllı telefonlarla birlikte kullanıldığı bir sonraki aşamaya geçme açısından önem taşıyor. Tüm kitapçıklarda, mobil uygulamayı App Store ve Google Play'den indirebilmek için QR kodu yer alıyor.

Fiziksel oyun sanal dünya ile buluşuyor

Giriş menüsü iki bölümden oluşuyor. İlk kısımda bir hayalet rolü üstleniyor ve doğaüstü dünyanın parçası olmanın nasıl bir his olduğunu deneyimliyorsunuz. Uygulamanın ikinci bölümünde ise en az bir LEGO® Hidden Side™ setinin önceden tamamlanmış olması gerekiyor. Hangi setle oynamak istediğinizi seçtikten sonra telefonunuzu sete yönlendirebilir ve ardından LEGO® Hidden Side™'ın büyüsünü yaşayabilirsiniz!

Oyun sırasında Jack veya Parker karakteriyle, şehrin her yerini sarmış hayaletlerle mücadele ediyorsunuz. Başarı sağlamak için bazı yapım parçalarını ve nesneleri döndürmeniz, yeniden yapmanız, yeniden konumlandırmanız veya LEGO® minifigürlerinden birini kullanmanız gerekiyor. Başarıyla tamamlanan her görev size puan ve deneyim kazandırıyor. Her yeni LEGO® Hidden Side™ setiyle macera, hayaletler ve güncellemeler de artıyor.

Öğrenmenin en doğal ve en yeni şekli: Oyun oynamak

Öğrenmenin en doğal ve en yeni şekli: Oyun oynamak

Dijital veya fiziksel olsun, oyunun her türlüsünde çocuklar yeni şeyler öğreniyor. Bu durum, eğlencenin yanı sıra onların gelecekteki gelişimleri için de değerli bilgi ve beceriler kazandıkları anlamına geliyor. Çocuklar çevrimiçi ve çevrimdışı ortamlar arasındaki ilişkiyi anlıyor ve her ikisi için de gerekli yönelim becerilerini geliştiriyor. Sadece bilgilenmekle kalmıyor, toplanan bilgileri işliyor. Çocuklar, özellikle okula başladıkları andan itibaren kendileri için önemli olan dijital okuryazarlığı geliştiriyor.

Ailelerin oyunu katılımı ve birlikte oynamak, büyük bir fırsat sunuyor. Aileler, dijital dünyada çocuklarına yakından eşlik edebiliyor. Sanal ortamın güvenliği ve riskleri hakkında konuşmak, paylaşılan dijital oyun deneyimi sayesinde anne babalar için çok daha kolay oluyor.

Çocuğunuzla ya da Jack ve Parker ile hayaletlerle dolu LEGO® Hidden Side™ dünyasında çok eğleneceğinizden emin olabilirsiniz!

LEGO® dünyasındaki "paranormal" olayları deneyimlemek için www.lego.com/hidden-side adresini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları