Lenovo, 6 yıl sonra ilk kez bu denli zararda

PC devi, aradan geçen 6 yıl sonunda ilk kez zarar ettiğini duyurdu. Ama PC'ler yüzünden değil...

6 yıl sonra ilk zarar!

Lenovo'da işlerin genel olarak yolunda gittiği açık. Özellikle PC tarafında her şey yolunda giderken, kısa bir süre önce akıllı telefon pazarında da kendini hissettirmeye başladığını görüyoruz. Ancak elbette bir de madalyonun diğer yüzü var. Lenovo'dan gelen habere göre, firma 6 yıl sonunda ilk kez zarar etmiş durumda.

6 yıl sonunda ilk kez tam 714 milyon dolar net zarar açıklayan Lenovo, bu zararın kaynağının akıllı telefonlar için yaptığı harcamalar olduğunu kabul ediyor. Ayrıntılarda ise Motorola'nın satın alınması noktasında yapılan harcamalar ve satılmayan ve toplam değeri 300 milyon doları bulan telefonlar olduğu biliniyor. PC tarafında ise herhangi bir sıkıntı yok. 12.2 milyar dolarlık satış yapan Lenovo, bu yıl yalnızca bu işten 650 milyon dolar kar elde etmiş.

Ancak akıllı telefonların yarattığı kayıplar nedeniyle tasarruf planları yapan Lenovo, bu planlar çerçevesinde yaklaşık 3.200 kişinin işini de kesmiş durumda. Bakalım yaşadığı bu kayıp, önümüzdeki dönemde Lenovo için ne gibi tedbirler aldıracak? Her şeye rağmen yine de akıllı telefon pazarında bu kadar ısrarlı olacak mı, hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları