Lenovo' dan 12 inçlik yeni bir Tablet PC

Lenovo'nun 12 inçlik yeni ürünü uzun zamandır sessiz kalan Tablet PC piyasasını canlandıracak

Lenovo Tablet PC

Dönen ekranlarının dokunmatik olması ile klavyeye gerek bırakmadan bir karalama defteri edasıyla kullanılabilen Tablet PC' lerin piyasasından uzun süredir ses çıkmıyordu. Lenovo, ABD'de piyasaya sürdüğü X60 modeli ile bu suskunluğu bozacak gibi görünüyor.

Standart dizüstü bilgisayarlar kadar yaygın olmayan Tablet PC kategorisinin yeni üyesi X60 ThinkPad, 12 inçlik parlak ekrana sahip. Bu sayede güneşten daha az etkilenen X60'ın sunduğu görüntü, yaz aylarında güneşin altında bile tatmin edecek kalitede. Dokunmatik ekrana yazan kalemi ve kalemin arkasında bulunan elektronik silgi de hoş bir hava katıyor.

Ekranın kenarlarına yerleştirilmiş altı adet sinyal alıcısı sayesinde cihaz hangi yöne dödürülmüş olursa olsun Wi-Fi sinyallerini yakalıyor. Wi-Fi bağlantısı bulunmayan yerlerde, cep telefonu üzerinden data GPRS veya 3G ile bağlantı sürdürülebiliyor.

Windows XP işletim sistemi yüklü gelen ürün, Windows Vista'ya terfi etmeye hazır. Hemen hemen tüm Tablet PC' lerde olduğu gibi harici CD/DVD sürücüsü takılabilen ürün, detay özelliklerine göre şu an ABD' de 1750 ila 4500 dolar fiyatla satılıyor.

Okuyucu Yorumları