Lenovo'dan küçük "büyük değişiklik"

Her şey değişiyor; klavyeler yıllardır aynı. Bundan sıkılan Lenovo bakın nasıl bir değişklik yaptı?

Esc tuşuma ne oldu?

Bilgisayarlar her geçen gün daha küçülüyor ve daha hızlı hale geliyor ama nedense bu değişimler bir türlü klavyelere yansımıyor. Pek çok üretici klavye konusunda farklı fikirlere sahip olsalar da kullanıcı alışkanlıkları ile ters düşmemek adına bu fikirleri hayata geçirmekten çekiniyorlar. Fakat Çinli Lenovo bu riski almaya karar verdi ve alıştığımız klavye düzeninde ufak bir değişikliğe gitti.

Yaklaşık 1 yıl süren araştırmalar sonucunda Lenovo'nun hayata geçirdiği değişiklikler size çok önemli gelmeyebilir. Aslında tek yaptıkları Delete ve Escape tuşlarını büyütmek. Fakat klavyede bu tarz bir değişiklik gerçekleştirmek şimdiye kadar pek kimsenin cesaret edebildiği bir şey olmadığı için önem taşıyor.

Lenovo'nun 1 yıllık araştırması 30 kişi ile yürütüldü. Ortaya çıkan ise kullanıcıların klavyede en sık kullandıkları tuşlar arasında Escape ve Delete tuşlarının bulunduğuydu. Bu iki tuş ortalama olarak haftada 700 kere kullanılıyordu. Bu yüzden Lenovo bu tuşları daha büyük yapmanın, daha kullanışlı olacağına karar verdi. Buna rağmen en başta bahsettiğimiz alışkanlık konusu hala Lenovo'yu düşündüren bir konu. Bakalım kullanıcılar yeni tuşları sevebilecekler mi?

Okuyucu Yorumları