Lenovo'dan ThinkPad X300

Lenovo ince yapılı ThinkPad X300 dizüstü bilgisayarını dün Paris'te yaptığı toplantı ile tanıttı.

Lenovo-ThinkPad X300

İnce yapısı, ve taşınabilirliğiyle ThinkPad X300 dizüstü bilgisayar, 1,85 santimetre inceliğe kadar iniyor (yaklaşık 25 ABD senti çapı) ve ağırlığı 1,33 kilogramdan başlıyor.

ThinkPad X300, solid-state sürücü depolama, arkadan LED aydınlatmalı ekran, ultra-uzun ömürlü pil ve gelişmiş kablosuz bağlantı özelliği gibi ileri teknolojileri bir araya getiriyor. Bazı çevresel niteliklerinden ötürü Elektronik Ürünleri Çevresel Değerlendirme Aracı (EPEAT - Electronic Product Environmental Assessment Tool) tarafından "Altın" derecesine layık bulunan X300, düşük voltajlı işlemciler gibi, çevreye karşı duyarlı bir dizi teknolojiyi de içeriyor.

Lenovo Dizüstü Bilgisayar Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Peter Hortensius ürünle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "ThinkPad X300, ThinkPad ailesi için önemli bir dönüm noktasıdır. ThinkPad, 15 yıldan uzun bir zamandır, inovasyon alanında çıtayı yükseltmesi ve ThinkPad kullanıcılarının kalite, güvenilirlik ve işlevsellik olarak adlandırılabilecek temel ihtiyaçlarına odaklanmasıyla dizüstü bilgisayar tasarımına öncülük etmekteye çalışmaktadır. Müşterilerimiz, bize, şaşırtıcı ölçülerde ince ve hafif bir dizüstü istediklerini ancak bu özelliklerin yanında pil seçenekleri, USB girişleri ve elbette DVD yazıcılarından vazgeçmek istemediklerini söylediler. Biz de bu talebi değerlendirdik ve ThinkPad X300'ü arz ettik."

Çok yönlü ThinkPad X300 dizüstü bilgisayar, sadece 1,33 kilogramdan başlayan modeliyle ileri düzeyde taşınabilirlik ya da 10 saate varan maksimum ömürlü pil modeliyle, maksimum pil ömrü için yapılandırılabilmekte veya rahat kullanımlı yerleşik DVD yazıcılı modeliyle bu iki yapılandırma arasında bir denge sağlayabilmektedir.

Genişletilmiş Multimedia: ThinkPad X300 dizüstü bilgisayarı, isteğe bağlı 7 milimetre inceliğindeki yerleşik DVD yazıcısıyla, kolay, esnek, hareket halinde kullanılabilen multimedia özellikler sunmaktadır. Ayrıca stereo hoparlörleri, dijital mikrofonu ve tümleşik bir kamerası da bulunmaktadır.

Lenovo - ThinkPad X300'ün Özellikleri

Lenovo - ThinkPad X300'ün Özellikleri
Lenovo ThinkPad X300, 1.8" 64 GB SSD(Solid State Disk) ile donatılmış

Yüksek Dayanıklılık: Geliştirilmiş karbon ve fiberglastan üretilen ThinkPad X300 dizüstü bilgisayarlarındaki Next Generation ThinkPad Roll Cage koruyucusu bilgisayarı hareket anında düşmesi halinde korumaya yardımcı olur. Aynı malzemeler uçaklar ve Formula 1 yarış otomobillerinin yapılarını fazla ağırlık yüklemeden güçlendirmek amacıyla kullanılmaktadır.

Kablosuz Bağlanabilirlik: X300 kullanıcılarının parmaklarının ucunda, WWAN, WLAN, GB Ethernet ve modem için etkinleştirilmiş modeller de dahil, çeşitli bağlantı kurma seçenekleri bulunmaktadır.

Daha Net, Daha Canlı Görüntüleme Deneyimi: Dizüstü bilgisayarın 13.3 inçlik arkadan LED aydınlatmalı WXGA+ yüksek çözünürlüklü ekranı, LCD ekranlara göre daha parlaktır ve enerji verimliliği daha yüksek bir performansı mümkün kılmaktadır.

Kuruluş Düzeyinde Güvence: Tümleşik parmak izi okuyucusu, G/Ç bağlantı noktası devre dışı bırakma özelliği ve 32 baytlık şifre korumasıyla donatılmış olan dizüstü bilgisayar, veri korumaya ve izinsiz girişi engellemeye destek olmak amacıyla kademeli bir güvenlik yaklaşımı ile üretilmiştir.

Geliştirilmiş Performans ve Veri Koruma: Dizüstü bilgisayar sıradan 2.5 inçlik sabit disk performansının iki katı performans sağlayan 1.8 inçlik 64 GB SSD ile donatılmıştır. Hareketli parçalar içermediği gibi, bu teknoloji, geleneksel sabit disk sürücülerinden şoka karşı 4 kat daha fazla direnç ve daha fazla enerji verimliliği sağlamakta ve bu sayede de bilgisayarın ince ve hafif yapısına katkıda bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayar aynı zamanda Intel® Core 2™ Duo işlemci teknolojisi, 4 GB'ye kadar bellek ve Lenovo'nun ThinkVantage Teknolojilerini de içermektedir.

ThinkPad X300 dizüstü bilgisayarının, piyasaya çıkar çıkmaz vereceği ilk büyük test, 2008 Beijing Olimpiyat Oyunları Meşalesi resmi uçağında önümüzdeki ay başlayacak. X300, 5 kıtayı kapsayan, 137.000 kilometrelik özel "maratonu" gerçekleştirecek olan takım üyelerine destek verecek. Meşalenin taşınacağı şehirlerden çoğunlukla gecenin geç saatlerinde yola çıkacak ve sabahın ilk ışıklarıyla bir sonraki şehre varacak meşale ekibi hata kabul etmiyor.

Okuyucu Yorumları