Lenovo HTC'yi satın mı alacak?

Ortalıkta dolaşan yeni iddia, PC pazarının dev şirketinini, HTC'yi satın alacağını söylüyor. Ama...

HTC satılıyor mu?

Kore ve Çin'de yer alan gazeteler, Lenovo ve HTC'nin Ağustos ayından beri bir ortaklık antlaşması üzerinde konuştuklarını söylüyorlar. HTC, bu söylentiler hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı ancak Koreli üretici, WSH'ye "satış gibi bir fikirleri olmadığını" söyledi. Ayrıca ne HTC ne de Lenovo farklı bir türde ortaklık ile ilgili bir açıklamada bulunmadılar.

HTC'nin ilk zararını açıklamasının ardından ekonomik durumunun iyi olmadığı ortada. Akıllı telefon üretmekteki yeteneklerinin HTC'yi iPhone 5S ve Samsung Galaxy 4 ile başa çıkaracak bir duruma getirmediği de bilinen bir gerçek. Firma, geçtiğimiz ay Beats paylarını 265 milyon dolara satarak bir gelir elde etmişti.

Lenovo tarafına bakılır ise, halen PC marketinde hatırı sayılır bir satışa sahip olsa da, akıllı telefonlar konusunda o kadar şanslı olamadı ve HTC ile düzenlenecek bir ortaklık, bu alanda firma için kesinlikle bir bonus puan olacaktır.

Microsoft / Nokia tarafında gördüğümüz gibi bir satış işlemi bizi mutlaka şaşırtır ancak yakın zamanda bir ortaklık kurulması söz konusu olabilir gibi gözüküyor. Tabii ki bu söylentilerin aslı da önümüzdeki zamanlarda gelecek olan resmi açıklamalara bağlı...

Okuyucu Yorumları