Lenovo laptop'lar 'stres testini' böyle geçti

Bir laptop'u 30 bin kez açıp kaparsanız veya suya atarsanız ne olur? İşte Lenovo'nun cevabı.

Lenovo'dan laptop stres testi

Lenovo, ThinkPad modellerini tüketicilerle buluşturmadan önce yüzlerce farklı testten geçirerek "dayanıklılıklarını" ölçümlüyor.

Lenovo'nun AR-GE yetkilileri, seri üretime geçmeden önce, ThinkPad modelini stres testleri adını verdikleri çoklu testlerden geçirerek, ürünlerin performansını, sağlamlıklarını ve konforlarını gözden geçiriyor.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından CES 2011'de ziyaretçilerin şahitliğinde yapılan en ilgi çekici testlerden biri, ThinkPad dizüstü bilgisayarların 180 derece açı ile tam 30.000 kez açılıp kapanmasından sonra saatlerce suyun altında kaldığı ürün testi oldu. Ardından, ürünün üzerine yaklaşık 40 kg ağırlık koyan Lenovo yetkilileri, teknolojiseverlerin şaşkın bakışları arasında bu ağırlık ile ürünü bir süre bekleterek testi başarıyla tamamlamış oldular.

Ürünlerine sonsuz güven anlayışı ile hareket eden Lenovo yetkilileri, bu testleri, tüketiciler Lenovo marka ürünleri kullanırken zarar görmemesi amacıyla önce kendileri "zarar" vererek gerçekleştiriyor.
Açık musluğun altında saatlerce suya maruz kalan ThinkPad'ler, klavyesinde yer alan tahliye kanalları ile suyu dışarı boşaltabiliyor; kilolarca ağırlığa maruz kalan dizüstü bilgisayarlar sağlam bir kasaya ve ekrana sahip olduklarını bir kez daha kanıtlamış oluyor. Ürünlerde, kısa devre, bozulma, çökme, silinme veya devre dışı kalma gibi hiç bir komplikasyon oluşmuyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları