Lenovo'nun telefonları PC'leri geçti...

Biz onu PC devi olarak tanıyoruz ama o, tarihinde ilk kez PC'den çok telefon satmayı başardı!

PC devinin telefon zaferi!

Lenovo'nun PC ve akıllı telefon marketlerinde büyüyor olması, firmanın ikinci çeyrekteki net karının yüzde 23 artmasında büyük bir paya sahip. Firmanın açıklamasına göre, net karı 214 milyon dolara ulaşmış durumda ve yıl bazında çeyreklik geliri yüzde 18 artarak 10.4 milyar dolara kadar çıktı.

Her ne kadar PC üreticisi olarak tanınıyor olsa da, Lenovo'nun ana vatanı Çin'de telefon satışları büyük artış görmekte. Lenovo şu anda yüzde 12.5 market payı ile Çin'in en büyük ikinci akıllı telefon satıcısı. Firmanın söylediğine göre, ikinci çeyrekte ilk defa PC'den daha fazla akıllı telefon satışı yaşandı. Satılan telefon sayısı ise, 15.8 milyon idi.

Ancak Lenovo'nun telefonları halen PC'ler kadar gelir getirmiyor. Firmanın gelirinin neredeyse yarısı, dizüstü bilgisayar satışlarından geliyor. Tabletleri de içeren mobil ürünler departmanı ise, çeyrek içerisindeki gelirin sadece yüzde 15'inden sorumlu.

Firmanın PC alanındaki en büyük yardımcısı ise yine ana marketi Çin. Ancak ikinci çeyrekteki rapora göre, artık Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da da PC satışlarından kar edilmekte. Firmanın bu marketlerdeki geliri, geçtiğimiz yılın 1.9 milyar dolar değerinden 2.8 milyar dolara çıkmış durumda.

Okuyucu Yorumları