Lenovo'nun tüm dünyaya sunduğu ilk desktop

Daha önce sadece Çin'deki bireysel kullanıcılara masaüstü PC satan Lenovo taktik değiştirdi.

Lenovo'dan farklı bir PC

Lenovo Çin'in dışında kurumsal müşterilere yönelik laptop ve desktop bilgisayar sistemleriyle tanınırken, sadece Çin'de bireysel kullanıcılara yönelik masaüstü sistemler de üretiyordu. Ancak şirket geçtiğimiz günlerde tüm dünyada satışa çıkacak ilk bireysel desktop bilgisayarını tanıttı.

Model adı IdeaCenter K210 olan yeni desktop'un diğer bilgisayarlarda olmayan bir takım özellikleri var. Bunlardan biri, kullanıcının ekrandan uzaklığına göre ekranın parlaklığını otomatik olarak ayarlayan Bright Vision özelliği.

K210'un antibakteriyel klavyesi sayesinde bilgisayar klavyesi artık mikrop yuvası olmaktan çıkıyor. Ayrıca VeriFace yüz tanıma teknolojisi ile kullanıcılar herhangi bir şey yazmadan sistemlerine girebilecekler.

K210'un farklı birkaç konfigürasyonu mevcut. Intel Core 2 Quad işlemci kullanan sistemlerde Vista işletim sistemi bulunuyor. K210'larda standart grafik kartı Intel Graphics Media Accelerator X3100 ve 500GB'a kadar sabit disk alanı edinmek mümkün. Maksimum 4GB RAM'e çıkabilen sistemlere, tercih edilirse Blu-ray sürücüsü de eklenebiliyor. Temel özelliklere sahip bir K210'un şimdilik açıklanan fiyatı 379 dolar.

İki yeni LCD monitör
Lenovo'nun K210'larla beraber piyasaya sunduğu LCD ekranlar 19 inçlik L195W ve 22 inçlik L222W modelleri. Bu modellerin fiyatları ise sırasıyla 229 ve 299 dolar.

Okuyucu Yorumları