Lenovo'nun IFA 2016 bombası: Yoga Book!

Lenovo, IFA 2016'da, çok farklı ve üzerine çizim yapılabilen klavyeye sahip, yeni bilgisayarı Yoga Book'u ve fazlasını tanıttı!

IFA'da dev sürpriz: Klavyesiz laptop!

Bugün kapılarını açan IFA 2016'da ilk bomba, Lenovo'dan geldi. Lenovo, Yoga Book ve Yoga 910 isimli iki yeni bilgisayarıyla IFA'ya merhaba dedi.

Yoga Book, hiç kuşkusuz iki yeni cihaz arasında daha fazla dikkat çekiyor. Bunun nedeni ise, sahip olduğu "biraz sanal, biraz fiziki" klavyesi. Bilgisayar aslında fiziksel tuşlara sahip değil. Bunun yerine, klavye kısmında basınca duyarlı bir dokunmatik ekran bulunuyor. Burada isterseniz sanal bir klavye gösteriliyor, isterseniz de bu ekranı bir çizim alanı olarak kullanabiliyorsunuz. Üstelik bunu yapmak için Wacom temelli bir kalem kullanılıyor. Bu da, Apple Pencil gibi şarj edilmesi gereken bir kaleme ihtiyaç duymamamızı sağlıyor.

Lenovo'nun IFA 2016 bombası: Yoga Book!

Yoga Book, 10.1 inç boyutunda Full HD ekrana sahip. Intel Atom X5 işlemciye, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 9.6 mm kalınlık ve 680 gramlık ağırlık, Yoga Book'un taşınabilirliğini artıyor.

Yoga Book, Android'li ve Windows 10'lu iki farklı sürüm olarak raflara çıkacak.

Yoga 910

Yoga 910 ise, geleneksel Yoga anlayışını devam ettiren bir laptop. 13.9 inç'lik ekran, 4K çözünürlüğe sahip. Intel'in yeni işlemci ailesi Kaby Lake ile donatılan Yoga 910, farklı konfigirasyonlar sunabiliyor.

15 saat batarya ömrü vaat eden Yoga 910, USB –C desteği ve parmak izi sensörü ile birlikte geliyor.

Canlı yayında ilk bakışlar

Berlin'de gerçekleştirilen ve sizler için yerinde takip ettiğimiz IFA Fuarı açılmadan önce Lenovo'nun lansmanındaydık. Yeni tanıtılan ürünleri ilk elden inceleme imkanı bulduk. İşte Yoga Book ile ilgili ilk izlenimlerimiz.

İlk bakış: Yoga Book

İlk bakış: Yoga 910

Okuyucu Yorumları