Lenovo'nun ThinkPad X1 Yoga modeli 5 zorlu teste karşı!

Lenovo'nun ThinkPad X1 Yoga modelini takipçilerimizden gelen öneriler doğrultusunda oluşturduğumuz test senaryolarına göre test ettik. İşte sonuçlar..

Siz istediniz, biz test ettik!

CHIP Online olarak teknoloji dünyasında rehberlik yaptığımız takipçilerimizin sesine de kulak veriyor ve onlardan gelen önerileri değerlendiriyoruz. Hatırlarsanız kısa bir süre önce sizlere bir duyuruda bulunmuştuk. Lenovo'nun ThinkPad X1 Yoga modelini zorlayacağımızı, dayanıklılığına ve performansına yönelik testler uygulayacağımızı söylemiştik. Hatta bu cihaza ne tür testler uygulamamızı istediğinizi bize yazmanızı da sizden istemiştik. Sizlerden çok sayıda öneri geldi ve içlerinden en fazla talep edilen 5 tanesini seçtik. Bütün bu testleri de gerçekleştirdik.

Lenovo'nun ThinkPad X1 Yoga modeli bu testlerin hepsinden alnının akıyla çıkmayı başardı. İşte sizlerden gelen öneriler doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu 5 test.

Test 1: Lenovo ThinkPad X1 Yoga, suya karşı!

Test 1: Lenovo ThinkPad X1 Yoga, suya karşı!

Elektronik cihazların en büyük düşmanı olan su, ThinkPad X1 Yoga için de kuşkusuz önemli bir düşman. Sizlerden yoğun olarak en çok talep edilen test, bu dizüstü bilgisayarın üzerine su dökmemizdi. ThinkPad X1 Yoga üzerine su dökülmesine karşı dayanıklı mıydı? Bu sorunun yanıtı test videomuzda!

Test 2: Lenovo ThinkPad X1 Yoga'yı Fırına Attık!

Test 2: Lenovo ThinkPad X1 Yoga'yı Fırına Attık!

ThinkPad X1 Yoga, 63 derece sıcaklığa kadar dayanabiliyor. Eksi yönde ise 25 dereceye kadar yine dayanıklı yapıda tasarlanmış. Bu sıcaklıklar, laptop'ın kapalı olduğu senaryoda geçerli. Peki, açıkken kaç derecelere kadar dayanıklılık gösteriyor? Pratik kullanımda bu daha önemli olduğu için biz bunu test edeceğiz. Bunun için önce Lenovo ThinkPad X1 Yoga'yı dondurucuya bırakıyoruz, ardından da fırınlıyoruz!

Test 3: Lenovo ThinkPad X1 Yoga'ya Düşme Testi!

Test 3: Lenovo ThinkPad X1 Yoga'ya Düşme Testi!

Test kritlerlerini belirlerken sizden gelen yorumları dikkate alacağımızı söylemiştik. Sizden gelen yorumlar, laptop'la çalışırken masadan aşağı düşse ne olur şeklindeydi. Masadan düşmelerde elbette laptop'ın kablosu önem arz ediyor, zira kabloya takılıp laptop'ı aşağı çekiyorsunuz. Biz de bu senaryoyu dikkat aldık ve ThinkPad X1 Yoga'yı bile isteye masadan aşağı attık.

Test 4: Lenovo ThinkPad X1 Yoga Strese Ne Kadar Dayanıklı?

Test 4: Lenovo ThinkPad X1 Yoga Strese Ne Kadar Dayanıklı?

Lenovo ThinkPad X1 Yoga'ya uyguladığımız zorlu testlerimiz devam ediyor! Sizlerden gelen isteklere baktığımızda, fiziksel testlerin yanı sıra merak edilen bir diğer nokta da ThinkPad X1 Yoga'nın stres ile nasıl başa çıkabildiği olmuş. ThinkPad X1 Yoga, katlanabilir yapıda, 2'si 1 arada kullanılan bir cihaz ve günlük kullanımlar kadar ticari amaçla da tercih ediliyor. Intel Core i7 işlemciden güç sağlayan ThinkPad X1 Yoga'yı farklı konfigürasyonlarla bulabiliyorsunuz, peki, performansıyla uzun kullanım neticesinde sekteye uğruyor, özellikle işlemcisi yoğun stres testi sırasında tekliyor mu; bu testimizde buna yakından bakıyoruz.

Test 5: Lenovo ThinkPad X1 Yoga'yı Toprağa Gömdük!

Lenovo ThinkPad X1 Yoga'ya uyguladığımız zorlu testlerimiz devam ediyor! ThinkPad X1 Yoga, şu ana kadar gördüğümüz gibi su dökülmelerine, sıcaklığa, soğuğa, düşme ve darbelere fiziksel açıdan dayanıklı ve işlemcisi de yoğun stresle başa çıkabilecek seviyede. Elbette sizlerden gelen fikirler arasında bunların dışında daha pek çok öneri vardı. Bunlar arasında kimileri laptop'ı toprağa gömmemizi, kimileri ise tozlu ortamda kullanmamızı istemiş. Biz de buna ilişkin farklı bir yöntem uyguladık ve ortaya bu bonus test çıktı.