Lenovo'yu Sevindiren Üçüncü Çeyrek Rakamları

Lenovo, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde de gelirlerini artırmayı başarmış görünüyor...

Lenovo'yu sevindiren sonuçlar!

Lenovo, 30 Eylül 2017'de sona eren üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Lenovo; veri merkezi, mobil ve bilgisayar ve akıllı cihazlar olmak üzere üç ana iş kolunda gelir artışı elde ederek güçlü büyümesine devam etti. Sonuçlara göre, yıldan yıla yüzde 5, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 18 artışla 11,8 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin brüt karı ise çeyrek bazında yüzde 18,2 artış sağladı.

Çeyrek sonuçlarına göre, her coğrafyada kar elde eden Lenovo'nun Bilgisayar/Akıllı Cihazlar iş grubu, çeyrek bazında yüzde 20'lik bir gelir artışı elde ederek EMEA Bölgesinde yüzde 21,3'lük rekor seviyede bir pazar payına ulaştı. Lenovo'nun bilgisayar satışları 14,5 milyon adet olarak gerçekleşirken, tablet satışları ise yüzde 9,4 küçülen pazarda yıllık yüzde 8,9 artarak 2,97 milyon adete ulaştı.

Lenovo Mobil İş Grubu ise Moto markalı telefonların ana pazarlardaki güçlü performansıyla birlikte Batı Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'da yüksek bir ivme yakaladı. Yıllık bazda gelir artışının yanı sıra son çeyrek gerçekleşen yüzde 19'luk artışla da art arda üç çeyrektir toplam gelirlerde artış elde edildi. Moto G ve Moto E modellerinde yıllık bazda önemli bir talep artışı yaşanırken Moto Z aktivasyonu ise çeyrek bazında yüzde 18 arttı. Moto Mod kullanım oranı da önceki yılın yüzde 30'luk oranının üzerine yüzde 37 artış sağladı.

Sunucu, depolama, ağ, yazılım ve hizmet ürünlerinden oluşan Veri Merkezi Grubu ise geçen yıl yapılan ve Lenovo'nun tarihindeki en kapsamlı lansmanın ardından, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da art arda ikinci çeyrekte gelir artışı elde etmeyi başardı.

Okuyucu Yorumları