Lexmark’tan Yeni Çok Amaçlı Yazıcı: X422

Lexmark ürünleri arasına, küçük işletmelerin de MFP (Multifunction Product/Çok amaçlı ürün) özelliğinden yararlanabileceği yeni bir yazıcı ekledi. Çok amaçlı ve hızlı olan X422’lerde yüksek performanslı birçok özellik ve standart çift taraflı baskı kapasitesi bulunuyor.

Lexmark’tan Yeni Çok Amaçlı Yazıcı: X422

Bu yazıcıların bir başka özelliği de kullanıcıya, Lexmark network yazıcılarının güç ve yönetilebilirliğini sağlaması. Standart yazıcı, fotokopi, faks ve tarayıcı olabilen bu yazıcılar kullanıcıya dakikada 21 sayfa çıktı alma olanağı sağlıyor. Standart belleği 128MB olan bu yazıcıların, tarayıcı için renkli baskı kapasitesi de bulunmakta. Bu yazıcılarla; netwokten yapılacak basımlar, dijital kopyalama, faks gönderme ve networkten tarama yapma fonksiyonlarını kullanma çok kolay bir hale geliyor.

Lexmark’ın bu yeni yazıcısının tarayıcısı ile kullanıcı; renkli ve mono olarak, e-mail adresine, FTP server’a veya workstation’a tarama yapabiliyor. Orijinal dubleks dokümanları da renkli olarak tarayabilen X422’nin tarayıcısı ile taranacak dökümanın özelliklerini girip istenen formatta tarama yapılabiliyor.

Fotokopi özelliği kullanılarak; doküman bir kere taranıp birçok çıktı alınabildiği gibi bir kerede 1-999 kopya da yapılabilmekte. Baskıyı kağıdın boyutuna göre ayarlama olanağı sunması yanında dökümanı %25 -%400 oranında büyütüp, küçültme olanağı da bulunmakta. Ayrıca multi-up (2-up, 4-up), landscape ve portrait baskı da yapılabiliyor. Dubleks kopyalama ve elektronik düzenleme özellikleri bulunan X422 yazıcılarının fotokopi özelliğinde kopyalanacak dokümanın çeşidi (metin, fotoğraf, v.b) belirtilip ayarlamaların ona göre yapılması da sağlanıyor.

Lexmark X422’nin faks özelliğini kullanarak; aynı faksı ayrı adreslere tek tek yollamak yerine grup halinde faks yollayıp, istendiğinde yollanacak faksı ertelemek de mümkün. 450 kısa yol oluşturulabildiği gibi gelen giden faksları gösteren bir rapor verme özelliği de bulunmakta. Bununla birlikte otomatik ve kişiselleştirilebilir faks kapakları oluşturulup, kalite ayarları yapılabiliyor ve soft olarak da faks yollanabiliyor. Ayrıca yollanan faks gitmemişse tekrar denemenin yanı sıra hafızaya kaydedip istenen saat ve tarihte otomatik olarak yollaması da sağlanabiliyor.

Eğer bir mail server’ınız varsa; MFP (Çok amaçlı ürün) üzerinden kullanabilmenizi sağlayan LDAP (3.0)(Lightweight Directory Access) da bulunuyor. Böylece çok amaçlı ürünle kullanmak için ayrı bir directory yaratmanız gerekmiyor. LDAP kullanılmadığında ise müşteri için sistem yöneticisi tarafından oluşturulan email ve faks kısa yolları bulunup, kullanılıyor.

X422’nin, Lexmark’ın tüm network yazıcı yelpazesine entegre edilmiş olan, Lexmark’ın en yeni ve en ileri network teknolojisi ile donatılmış. Dahili 10/100-network adaptörü ile X422 tüm network ortamlarında kullanılabiliyor. Lexmark’ın yazılımlarından biri olan ve yazıcıyla birlikte verilen “MarkVision Professional” ile kullanıldığında ise network üzerinden yazıcıyı kontrol etmeyi ve yönetmeyi sağlıyor.

Bu yazıcılarda “Confidential Printing” denen ve dökümanı basacak olan kişinin altı haneli şahsi şifresini girmeden baskıyı gerçekleştiremediği bir özellik de bulunmaktadır. Bununla birlikte ortak kullanılan bir yazıcıda kullanıcının PIN kodunu girmediği sürece işi iptal etme olanağı da vardır. Bu özellik networklü yazıcılarda kullanıcıya gizlilik ve güvenlik sağlar.

Lexmark’ın Doküman Distribütörü (LLD 3.2) ile kullanıldığında ise dokümanları kolayca dağıtmayı, dokümanların üzerinde istenen değişiklikleri yapmayı ve bu dokümanlara yeni bilgiler eklemeyi sağlıyor. Ayrıca LLD ile taranmış dokümanın elektronik yolla dağıtımı da yapılıyor. Bunun avantajı ise kopyalamadan dolayı zaman zaman okunaksız olan bu nedenle de kullanılamayan kötü baskı ile bunun sebep olduğu zaman kaybı ve kağıt israfını önlemesi.

Böylece, Lexmark’ın Doküman Distirbütörü çok fonksiyonlu basım teknikleri ile tekrar tekrar basılan dokümanların değişim ve nakil işlerini otomatikleştirip kullanıcılara daha önemli işlerin yapılabilmesi için zaman kazandırıyor.

X422 MFP yazıcılarının gelişmiş özellikleri ve akıllı paneli ile işlemleri yapmak artık çok daha kolay. Ayrıca fotokopi, baskı, tarama ve faks ihtiyaçlarına cevap veren bu çok amaçlı ürün sayesinde değişik işlemler yapmak için ayrı makineler almak gerekmediğinden maliyet büyük ölçüde düşüyor.

Okuyucu Yorumları