LG, 2015 ikinci çeyrek finansal sonuçları!

LG, 2015 ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı...

LG satış rakamlarını açıkladı

LG Electronics 2015'in ikinci çeyrek dönemine yönelik finansal sonuçlarını açıkladı. Durgunlaşan küresel TV pazarının etkisi ve hassas rekabet baskısının yaşandığı bu dönemde geçen senenin aynı dönemine göre satışlar yüzde 7,6'lık bir azalmayla 12,69 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şirketin işletme kârlılığı ise 222,52 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2015'in ikinci çeyreğinde beklenenden daha büyük bir rekabet ortamı oluşurken, LG'nin 2015'in üçüncü çeyreğinde yeni rekabetçi ürünleri ve çok daha etkili pazarlama girişimleriyle faaliyetlerine devam edeceği açıklandı.

LG Ev Eğlence Sistemleri Bölümü bu çeyrekte özellikle Bağımsız Devletler Topluluğu, Latin Amerika ve Avrupa'da LCD TV pazarının da etkisiyle 3,59 milyar dolarlık bir ciro gerçekleştirdi. İkinci çeyrek faaliyet kârı ise birinci çeyreğe göre düşüş gösterdi. Bunun sebebi ise küresel talebin azalması ve dünyadaki olumsuz mali tablo olarak açıklandı. LG'nin öngörülerine göre ise gelecek dönemde tüm TV pazarı üst sınıf 4K Ultra HD TV segmentiyle büyüyecek. Bunun yanına OLED ürün ailesi de bu eğilime katılarak yeni tasarımlar ve çok daha erişilebilir fiyatlarla büyüyecek.

LG Mobil İletişim Bölümü ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 1'lik artışla 3,33 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiğini bildirdi. LG'nin küresel akıllı telefon dağıtımı ise geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 3'lük bir düşüşle 14,1 milyon adet olarak gerçekleşti. Kuzey Amerika bölgesindeki ciro geçen yılla karşılaştırıldığında orta sınıf akıllı telefonlar ve tabletlerin gösterdiği başarılı performansla yüzde 36 arttı. Genel kârlılık Kore pazarında üst sınıf ürünlere gösterilen ilginin azalması nedeniyle etkilenmesine rağmen, LG bu çeyrek dönemde dünya çapında sattığı 8,1 milyon LTE akıllı telefon ile şimdiye kadarki en yüksek satış adedine ulaştı. LG üçüncü çeyrek ve sonrasında gelişen pazarlarda üst sınıf cihazlar yanında orta sınıf akıllı telefonlara odaklanacağı çift yönlü stratejisini çok daha agresif bir şekilde uygulayacak.

LG Beyaz Eşya ve İklimlenirme Çözümleri Bölümü geçen çeyreğe göre yüzde 10 artışla 4,09 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. İkinci çeyrek işletme kârı, sunulan ürünler ve iyileştirilen fiyat politikasıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6'lık artışla 266 milyon dolar oldu. LG, makroekonomik duruma yönelik öngörülerine dayanarak, yeni klima ve ev gereçlerini sunacağı Kuzey Amerika ve gelişmiş pazarlarda kârlılığını geliştirmeye odaklanacak.

LG Otomotiv Malzemeleri Bölümü ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 18'lik bir artışla 410,94 milyon dolarlık bir ciro gerçekleştirdi. Bunun çoğunluğu araç bilgi – eğlence sistemleri ve otomotiv parçalarına yönelik mühendislik çalışmalarından geldi. 1,37 milyon dolarlık işletme zararına rağmen LG, AR-GE'ye yaptığı yatırımları artırarak elektrikli otomobillerin ve elektronik parçaların büyümeye devam ettiği yeni otomotiv teknolojilerindeki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.

Okuyucu Yorumları