LG, 90 derece kıvrılan ekranın peşinde

Kıvrılan cep beklerken sadece kavisli ceplerle karşılaştık. Ama şimdi 90 derece kıvrılan cep geliyor

Gerçekten kıvrılan cep!

Samsung'un kıvrılabilir ekranlı ilk cep telefonu prototipini göstermesinin üzerinden bir sene geçti ancak firma teknik zorluklar nedeniyle kıvrılabilir ekranlı telefonunu seri üretime geçiremeyeceğini açıkladı. Bize de,sadece kavisli bir yapıya sahip olan Galaxy Round ile yetinmek kaldı. LG ise, daha cesur davranıp ilk "kavisli" ekranlı telefonu LG Flex'in ikinci sürümünü hazırlamaya başladı bile. Üstelik bu sürüm, gerçek anlamda kıvrılabilen bir cep olacak...

Bu noktada fiilin çekimi önemli. LG Flex, "kıvrılabilir" bir ekrana değil, hazır olarak "kıvrılmış" ya da "kavisli" ekrana sahip bir telefon. Ekran, kasanın içine sabitlenmiş ve kullanıcının ekranı kıvırmasına imkan vermeyecek biçimde tasarlanmış. Bunun sebebi de elbette Samsung'un kendi kıvrılabilir ekranlı telefonunu piyasaya sürmekten vazgeçmesine neden olan aynı sorun. Halihazırdaki ekranlar sadece belli bir oranda kıvrılabiliyor ve kullanıcı daha fazla güç uygulamaya kalkarsa ekranları kırabiliyor.

Oysa LG şimdi, kullanıcının gerçekten güç uygulayarak 90 dereceye kadar büküp kıvırabileceği bir ekrana sahip telefon hazırlıyor. Flex modelinin devamı olarak tasarlanan telefon muhtemelen Flex 2 ismini alacak. Ancak yine de telefonun küçük bir çocuğun veya bilinçsiz bir kullanıcının elinde 90 dereceden daha fazla kıvrılması için zorlandığında kırılmasını neyin engelleyeceği belli değil. Telefonun 2014 yılında piyasada olması bekleniyor.

Bakalım kaç kullanıcı 1000 dolarlık son teknoloji ürünü telefonunun evdeki meraklı küçük çocuk tarafından "kıvrılması" nedeniyle mağdur olacak?

Okuyucu Yorumları