LG G4 nasıl olacak? İşte bildiklerimiz...

LG G4'ün tanıtılmasına sayılı günler kaldı. Peki şu ana kadar, G4 hakkında neler öğrendik?

LG G4 böyle olacak!

LG G4'ün tanıtılmasına sayılı günler kaldı. LG'nin yeni amirali 28 Nisan'da görücüye çıkacak. Öncesinde elbette amiralle ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. G3'ten sonra yükselen beklenti G4'te kullanıcıları memnun edecek mi, bunu hep birlikte 28 Nisan'da ve takip eden günlerde göreceğiz. O zamana kadar, G4 hakkında neler bildiğimizi bir kez daha hatırlayalım...

1- Deri Kaplama

Şu ana kadar ortaya çıkan sızıntılara baktığımızda G4'ün gövdesine yönelik pek çok bilgi var, ancak bunların hiçbiri sağlam bir ipucu değil. Cihazın dış kaplamasının metalik mi yoksa plastik mi olacağını G4'le birlikte göreceğiz. LG tarafından gönderilen davetiyelerde dikkati çeken deri kaplama ise telefonun deri kaplamalı seçenekle gelebileceğine yönelik bir ipucu.

2- Kaliteli kamera

LG G3'ün 13 megapiksel değerindeki arka kamerası şu ana kadar en iyi Android kameralarından biriydi. Optik imaj sabitleyici ve düşük ışık koşullarına uygun f/2.4 odak aralığı gibi özelliklerle birlikte zenginleşen G3'ün kamerasını, G4'te daha da gelişmiş şekilde göreceğiz. Şu ana kadar elimize geçen bilgilere göre G4'ün kamerası f/1.8 odak aralığına sahip olacak. Bunun da anlamı, düşük ışık koşullarında telefonun daha net kareler yakalayabilecek olması.

G4'ün kamerasını lazer otofokus ve çift LED flaşla destekleyecek olan LG, ayrıca manuel kamera moduna eklediği özelliklerle de G4 sahiplerini birer profesyonel fotoğrafçı yapabileceği iddiasında bulunuyor.

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

Arayüz, ekran ve dahası...

Arayüz, ekran ve dahası...

3- Kullanımı kolay arayüz

LG G4'ün arayüzü de çok sade, temiz ve kullanımı kolay olacak. Android 5.0 Lollipop ile gelecek olan G4'te, Lollipop'un üzerine UX 4.0 arayüzü ilave ediliyor. HTC'nin Blinkfeed'inden de hatırlanabileceği gibi her tür bilgiyi bir arada sunan Smart Bulletin isminde bir uygulamayı kullanıcılara sunacak olan G4, öte yandan bir asistan gibi size önerilerde bulunacak olan Smart Notice isminde bir bildirim ekranını da sunacak.

Ayrıca yeni sürümle birlikte yeni bir takvim, yeni galeri uygulaması ve yeni zil seslerini de bulabileceğiz.

4- Yüksek çözünürlüklü 5.5 inç QHD ekran

LG G4'te belki de en az gelişecek nokta ekran. Zaten ekranda G3'le büyük bir atılım yapan LG, G4'te ekranı yine bizlere 5.5 inç boyutunda QHD olarak sunacak. 2.560 x 1.440 piksel çözünürlüğünde olacak olan ekranın farklı olarak Advanced In-Cell Touch (AIT) teknolojisine sahip olacağı söyleniyor. Bunun da anlamı yüzde 50 daha yüksek kontrast oranı, yüzde 30 daha parlak ekran ve yüzde 20 daha geniş renk skalası. Bu arada bunların güç tüketimine ekstra etkisi olmayacak olması asıl sevindirici haber. Elbette bunun ne kadar doğru olduğunu 28 Nisan'da göreceğiz.

5- Arka yüzdeki düğmeler

LG'nin diğer cep telefonu üreticilerinden farklı olarak güç ve ses düğmelerine telefonun arka yüzünde yer vermesi büyük sükse yapmıştı. Bu konuda iyi ve kötü pek çok yorum alan LG, G4'te de elbette gurur duyduğu bu tabloyu bizlere sunacak. Aslında her ne kadar ilk etapta kullanımı zor görünse de bu butonların telefonun arka yüzünde olması kullanımı kolaylaştırıyor.

Okuyucu Yorumları