"LG G4'ün dokunmatiğinde sorun var" iddiası!

İnternetteki şikayetlere göre bazı LG G4'ler bir problemle karşı karşıya, ama Türkiye etkilenmiyor.

LG G4'e dokunmatik şoku!

Güncelleme (17.06.2015 11:10):

LG Türkiye, iddialarla ilgili CHIP Online'a şu açıklamayı yaptı:

Amerika'da çıkan bu haberdeki iddialarla ilgili Türkiye'deki kullanıcılarımızdan herhangi bir geribildirim almadık. LG Electronics, Amerika'da ortaya çıkan bu iddia ile yakından ilgilenmekte ve takibini yapmaktadır.

--

Piyasaya sürüldükten sonra olumlu yorumlar alan ve tüketiciler tarafından oldukça beğenilen LG G4 model akıllı telefonun dokunmatik ekranında sorun olduğu iddia edildi.

XDA Developers platformuna kayıtlı liamR isimli kullanıcı tarafından ortaya çıkarılan probleme göre cihaz dokunmaları tam olarak algılayamıyor. Test aşamalarında LG G4'ün özellikle Knock On ve Knock Code gibi ekrana birkaç kez ardarda dokunulması gereken anlarda takılma sorunu yaşadığı açıkça görülüyor.

Aynı internet platformuna üye LG G4 kullanıcıları arasında yapılan ankete göre bu sorunu hiç yaşamamış üye oranı yüzde 40 civarlarında. Bu sonuç da geriye kalan yüzde 60'lık kesimin aynı dokunmatik problemi ile karşılaştığını ortaya koyuyor.

Cihazınızı test edebilirsiniz

LG G4 sahipleri cihazlarında dokunmatik problemi olup olmadığını aşağıdaki adımları izleyerek test edebilirler.

1- Telefonunuzun arama kısmına 277634#*# yazarak servis menüsüne girin
2- Sırasıyla; Device Test -> Service Menu – Manual Test -> Touch Draw Test – Manual adımlarını takip edin
3- Ekranınızın üzerinde parmağınızı hareket ettirin ve tüm alana dokunup cihazınızın algılayıp algılamadığını kontrol edin.

Okuyucu Yorumları