LG, G6'ya Batarya Konusunda Tamamen Güveniyor

LG, G6'yı tam 20 güvenlik testinden geçirdiğini ve batarya konusunda sıkıntı yaşamadıklarını açıkladı.

LG, G6'nın test sürecini açıkladı

Güney Kore teknoloji devlerinden LG de Samsung'un izinden giderek test laboratuvarını gözler önünde serdi. Özellikle LG G6'nın ve dolayısı ile gelecek telefonlarının güvenliğini tanıtmak isteyen LG, kullanıcıların kafalarındaki soru işaretlerini silmek istiyor. Bunun sebebi ise, kuşkusuz patlamalardan dolayı üretimi askıya alınan Samsung Galaxy Note 7.

Seul'ün yaklaşık 70 kilometre güneyinde yer alan akıllı telefon üretim hattını tanıtan LG, burada telefonlarına 20 adet güvenlik testi uyguladığını söylüyor. Bu testlerde; telefonlarını çivi ile delen, telefon üzerine 9.1 kilogram ağırlığında metal plakayı 61 cm yükseklikten bırakan LG, böylece ağır şok altında telefonların patlamayacağından veya alev almayacağından emin olabiliyor.

Ebette bu ağır testler neticesine telefonların pert olduğunu da söylemek mümkün. Ancak bu testlerde asıl önemli konu bataryanın dayanıklılığı. LG uzmanları, konuyla ilgili olarak; "Akıllı telefon bataryaları patlayıcı madde gibidir, ancak iyi tasarlanmış bir pil, güçlü şok verildiğinde bir patlamaz," diyorlar.

Öte yandan LG G6 için bir diğer haber de ABD Savunma Bakanlığından geldi: LG G6, Maryland Electrical Testi'nden geçerek, askeri sertifikaya uygun görülmüş ve MIL-STD 810G sertifikası almaya hak kazanmış. Sıcaklık, nem, titreşim ve güneş radyasyonu da dahil olmak üzere 14 testten geçen G6, böylece sahiplerine ayrı bir özellik daha sunmayı başarıyor.

Okuyucu Yorumları