LG G7, OLED Yerine LCD Kullanacak. Peki, Neden?

LG'nin yeni amirali G7'de OLED değil, LCD panel kullanılması bekleniyor. Peki, neden? Sebebini açıklıyoruz...

LG, G7'de LCD silahını kullanacak

Yakın zaman içinde yeni amirali LG G7'yi tanıtması beklenen LG, bu telefonuyla bir süredir sızıntılara uğruyordu. Şimdi bunlar arasına bir yenisi daha katıldı ve yeni amiral hakkında önemli bir detay paylaşıldı. Görünüşe göre Güney Koreli şirket, yeni amiralinde LCD panel ile yola devam edecek.

Son dönemde iPhone X da dahil olmak üzere önemli akıllı telefon modellerini OLED panelli ekranlarla gördük. Daha başarılı bir görüntü sunduğu aşikar olan OLED ekranlara Güney Koreli şirketin LG V30 modeli de katılmış. Ancak şirket bu kervana LG G7'yi katmak istemiyor. Sebebi ise, OLED panellerin çok maliyetli olması.

Söylenen bilgiye göre LG'nin maliyetten kastı, tüketiciye binecek olan maliyet. Zira akıllı telefonlarda OLED panellerin kullanılması, tepe modelleri 1000 Dolar / 1000 Euro seviyesine getirdi ki, bu da akıllı telefon fiyat baremini bir hayli yukarıya çekti. Elbette tüketiciler bu durumdan rahatsız. LG de buna dikkat çekerek, yeni telefonu G7'de OLED yerine LCD panel kullanmak istiyor gibi görünüyor.

The Investor tarafından ortaya atılan bu iddia ne kadar doğru, şimdilik tartışılır. Bunu LG G7'yi görmeden bilemeyeceğiz.

OLED vs LCD

Evet, OLED paneller LCD panellere göre daha parlak ve daha canlı renkler sağlıyor, ayrıca gelişmiş kontrast değerleri yaratıyor. Ancak buna karşılık yüksek maliyeti sebebiyle LCD karşısında büyük avantaj yaratmadıkları açık. Bu nedenle şirketler tarafından da aslında pazarlama politikası dışında seçilmesi için büyük esprisi yok.

Ha, elbette LCD panellere göre enerji verimliliği konusunu da atlamamak gerekiyor. Evet, OLED paneller daha az pil tüketiyorlar, bunu da söylemek lazım.

Peki, LG G7'de LCD mi yoksa OLED ekran mı göreceğiz, bunu ancak telefon çıktığında öğreneceğiz. LG G7 ile ilgili gelen diğer önemli bilgiler arasında ise, LG'nin G7'yi baştan aşağı yeniden tasarladığı yer alıyor. Buna göre, 18:9 en – boy oranı sunan modellerden biri olacak G7, ayrıca Snapdragon 845 işlemciden güç alacak gibi görünüyor. Şimdilik LG G7 özellikleri hakkında bilinen başka bir detay yok. Ayrıca LG G7 fiyatı da henüz belli değil elbette.

LG G7'nin mayın sonuna kadar tanıtılması bekleniyor. Bakalım, bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları