LG, ilk DVR donanımlı DVD kaydedici’yi üretti

Dijital ürünler geliştirme konusunda dünyanın önde gelen firmalarından olan LG Electronics, Microsoft ile ortak bir çalışma yaparak dünyanın ilk DVR donanımlı DVD kaydedicisini üretti.

LG, ilk DVR donanımlı DVD kaydedici’yi üretti

Digital teknoloji geliştirme konusunda dünyanın önde gelen firmalarından olan LG Electronics, dünya yazılım devi Microsoft ile ortak bir çalışma yürüterek dünyanın ilk DVR donanımlı DVD kaydedicisini üretti. Microsoft’un dijital video kaydedebilen yazılımını kullanarak üretilen yeni ürün, DVD endüstrisinde bir çok önemli yeniliği de beraberinde getirdi. LG LRM-519 ismi verilen dünyanın ilk DVR (Digital Video Recorder) donanımlı DVD’si, 160-gigabyte’lık harddiski sayesinde 160 saate kadar TV programını kaydedebiliyor ve PC bağlantılı ürünleri bir noktada birleştirebiliyor.

LG Electronics Güney Avrupa ve Ortadoğu Başkanı K.H.Kim konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Microsoft ve LG teknolojilerinin mükemmel birleşimi, ev sineması teknolojisine yeni bir anlam kazandırdı. Kablolu-kablosuz akıllı ev sistemleri ve PC bağlantı desteği ile LG LRM-519, gerçek bir dijital bütünlüğü sağlayacak. LG Electronics ile Microsoft arasındaki stratejik ortaklık sonucu üretilen bu ürün, LG Electronics’i pazarda daha da üst noktalara taşıyacaktır. LRM-519, Windows XP tabanlı ve Windows XP Media Center Edition 2005 kullanılan bilgisayarlarla kolay iletişim imkanı da sağlamaktadır.” dedi.

Microsoft’a bağlı, Windows Client Extended Platforms Division Başkanı Rick Thompson ise LG Electronics ile yaptıkları ortak çalışmayı dijital eğlencede tüketicinin esneklik ve geniş seçenek arzusunu başarıyla yerine getiren bir örnek olarak tanımladı. Thompson açıklamasında “LG Electronics’in tecrübesi ile Microsoft’un teknolojisinin kusursuz birleşiminin sonucunda tüketiciler dijital fotoğraf, müzik ve Windows XP tabanlı bilgisayarlardaki yazılımların kullanımının zevkini yaşayacaklar. DVR DVD aynı zamanda playback, slayt gösterisi ve video oynatma gibi bir çok eğlence imkanı sunmaktadır. Uydu ve kablolu TV yayınlarını kolayca kaydedebilmesi de ürünün diğer bir özelliği.” dedi.

Microsoft Başkanı Bill Gates, Las Vegas’ta düzenlenecek olan 2005 Uluslararası Tüketici Fuarı öncesinde ürünü tüketicinin beğenisine sundu.

Okuyucu Yorumları