LG'den "dünyanın en ince çerçevesi"

Cep devi, görünüşüyle etkileyen, "dünyanın en ince çerçeveli" telefon ekranını ortaya çıkardı!

"Çerçevesiz" ekran geliyor!

Telefonlarda daha büyük ekran trendi henüz sona ermiş değil. Cihazların boyutunu büyütmeden ekranı genişletmenin en iyi yoluysa, "boşa yer harcayan" çerçeveleri küçültmekten geçiyor. Sharp'ın süper ince kenarlı telefonundan sonra şimdiyse LG'nin yeni ekran paneli, ince çerçevesiyle etkiliyor.

LG, yeni 5.3 inç'lik Full HD LCD paneliyle ekran çerçevesini 0.7mm'ye kadar küçültüyor. Bu, ekran çerçevesinin bir kredi kartından bile ince hale geldiği anlamına geliyor. LG, ekranın kenarlarındaki fazlalığı almak için dünyanın ilk Gelişmiş Hücre-İçi Dokunmatik teknolojisini kullandığını iddia ediyor. LCD modülünün dokunmatik paneline entegre edilen bu teknoloji, ekran kenarlarına olan gereksinimi azaltıyor.

LG'den

Bunların yanında LG, LCD ve arka ışığı birleştirmek üzere çift taraflı bant kullanmak yerine, bir yapıştırıcı kullanıyor. Bu, daha telefonda daha ince bir çerçeveye izin verdiği gibi, ışık sızıntısını engelliyor, cihazı suya ve toza karşı dayanıklı hale getiriyor. LG, yeni teknolojiyi daha ucuza ürettiğinden fiyat anlamında da avantaj sağlayacak. Yakın gelecekteki akıllı telefonların bu yeni ekranları kullanmasını bekleyebiliriz.

Ekran çerçeveleri bize lazım! Neden mi?

Okuyucu Yorumları