LG Optimus Black P970 testte!

Galaxy S ve Desire HD gibi canavarlar arasında kendine yer bulan LG Optimus Black'i test ettik...

Optimus Black testte...

Mükemmel parlaklık, renk dolu fotoğraflar, tam kontrastlı ekran, enerji verimi... Tüm bunlar LG Optimus Black'te... En azından söylenen bu. Tüm bunların sadece pazarlama stratejisi mi yoksa gerçek mi olduğunu testimizde görebilirsiniz!

Optimus Black NOVA teknolojisine sahip 4 inç'lik bir ekran (çözünürlük: 480 x 800) ile birlikte geliyor. LG bu ekranın arkasında ne gizli olduğunu henüz açıklığa kavuşturmuş değil. Ekstra parlak ve verimli olduğu söyleniyor. Parlaklık testimizde Optimus Black'in 693 cd/m2 değerine ulaştığını gördük. Bu en çok web sayfalarının beyazlarında görünüyor. Buna rağmen kontrast karşılaştırması yaptığımızda siyahın iPhone'da daha parlak gözüktüğü açık.

Güneş yansıtmasında Optimus Black iyi bir performans sunuyor ve ekranın görünürlüğü oldukça başarılı. Yani ekran açısından Optimus Black'in bir sorunu yok. Telefon tıpkı bir iPhone veya Galaxy S gibi diyebiliriz. Dokunmatik ekran reaksiyonları net ve hızlı...

Froyo yerine Gingerbread gelecek...

Froyo yerine Gingerbread gelecek...
iPhone 4 ve Optimus Black...

Optimus Black dışarıdan iyi bir görünüm sunuyor. 10 mm'nin altında kalınlığı ve 112 gram ağırlığı ile çok şık ve hafif. Mat kasa sayesinde sinir bozucu parmak izlerinden kurtulmuş oluyorsunuz. 1 Ghz işlemcisi mükemmel çalışıyor. Kaydırma, sörf, uygulama açma ve benzer her şey takılma olmadan tamamlanıyor.

Testimiz süresince bir donma veya kapanma gözlemlemedik. Rehber veya mesajlar gibi sık kullanılan uygulamalar bir saniyenin altında, tarayıcı ise 1 saniye civarında açılıyor. Her şey istikrarlı bir tempoda çalışıyor. Android 2.2 versiyonuna sahip olan Optimus Black'in 2.3'e güncellenebilmesi bekleniyor ama bu biraz zaman alabilir.

Onarılmış tarayıcı
Telefonda WLAN (b/g/n) ve HSPA (7.2/5.7 Mbit/s) desteği bulunuyor. Test cihazımız 600 kb boyutundaki CHIP test sayfasını açmak için 7 saniyeye ihtiyaç duydu. WLAN veya UMTS olsun gerçekten iyi bir sonuç.

Optimus Black'te MP3 oynatıcı, radyo, Google Maps'li GPS ve 5 megapiksel kamera bulunuyor. Kamerası net resimler alsa da bazen koyu çıkabiliyor. LED ışığı şaşırtıcı bir sonuç veriyor. Resmi galeride görmek için resim çektikten sonra 2 saniye gerekiyor. 2 megapiksellik bir ön kamera da görüntülü konuşma için Optimus Black'in özelilkleri arasına eklenmiş. Müzikler, resimler ve videolar için 1 GB hafızası bulanan telefon, dilendiği takdirde maksimum 32 GB'a kadar hafıza kartı desteği sunuyor.

Batarya gücü ve ses kalitesi

Batarya gücü ve ses kalitesi

Ekranın %50'ye kadar daha az enerji ihtiyacı duyduğu sözü test cihazımızda ve tam parlaklıkta pek doğru çıkmadı. WLAN ile interneti kullandığınızda telefon 5 saate kadar kullanım süresi sunuyor. Her ne kadar iyi bir değer olsa da aynı ekran büyüklüğündeki Sony Ericsson Xperia arc ve LG Optimus Speed gibi telefonlar bir saat daha fazla dayanıyor.

Yarı parlaklıkta ise kayda değer bir enerji tasarrufu gözlemlenebiliyor. 1500 mAh'lık bataryası konuşma süresinde asıl değerini gösteriyor. Testimizde GSM ile yaptığımız telefon görüşmesinde 6 saate kadar dayandığını gördük; tabi ekran kapalı durumdaydı.

LG Optimus Black'in ses kalitesi de tatmin edici. Normal hat ve cep telefonu ile konuştuğumuzda sesler gayet yeterli ve net geliyor.

Kısacası Optimus Black...

Kısacası Optimus Black...

Özet : Güçlü bir telefon
4 inçlik ekranı ile iyi donanımlı ve güçlü bir Android modeli... Nova teknolojili ekran değer olarak iyi bir sonuç verse de iddia edildiği kadar büyük bir fark yaratamıyor. Artı puanları ise iyi ses kalitesi, hızlı performansı ve güçlü bataryası ile topluyor. Kamera ise daha renkli görüntüler verebilirdi.

Alternatif :
420 Euro'luk yurtdışı fiyatı Optimus Black için uygun gibi görünüyor. Yine deyakın bir fiyata Super AMOLED ve daha büyük ekranlı Samsung Galaxy S tercih edilebilir. Galaxy S'in fiyatının, Galaxy S II sonrasında düştüğü de düşünülürse, Optimus Black'e iyi bir alternatif olduğu rahatça söylenebilir...

Bir bakışta teknik özellikler

İşletim sistemi : Android 2.2
AppStore : Android Market
SAR değeri : 1.18 W/kg
Ağırlık : 112 Gramm
Boyutları : 121*64*9 mm
GSM bandı : Quad-Band
WLAN : 802.11n/g/b
EDGE : Var
Flaş desteği : Var
UMTS veri alımı/gönderimi : 7.2/5.8 MBit/s
Akku konuşma/online/dolum süresi : 6.03/5.04/2.05 saat
Görüntülü konuşma : UMTS ile
Dokunmatik ekran : Kapasitif(Multitouch)
Ekran tipi : LCD/TFT
Ekran boyut : 52*86 mm
Ekran çözünürlük : 480*800 Pixel
Kamera çözünürlüğü : 5 Megapixel
3.5 Jack girişi : Var

Okuyucu Yorumları