LG parmak izi sensörünü bakın nereye gizliyor

LG, parmak izi sensörünü artık telefonun arkasına değil, buraya koyacak!

Parmak izi sensörler artık...

Parmak izi okuyucuları son dönemde her üst düzey ve hatta bazı orta segment ceplerde karşımıza çıkıyor. Kullanıma ilk sunulduğundan bu yana her yeni jenerasyonla daha isabetli okuma yapabilen ve biçimleri telefonun tasarımına uygun olarak geliştirilen bu sensörler, ya telefonun ön yüzünde ya da LG'den de aşina olduğumuz gibi telefonun arkasında kendine yer buluyor. Fakat LG, çok yakında parmak izi okuyucusunun yerini bir kez daha değiştirecek.

LG'nin açıkladığı bilgiye göre akıllı telefonlarda parmak izi okuyucusu için artık ayrıca bir buton ayrılmasına gerek kalmayacak. Bu teknolojiyi ekranın altına konumlandırmayı başardıklarını belirten LG yetkilileri, böylece hem alandan tasarruf edecek hem kullanımı daha kolay kılacak. Öte yandan telefonun tasarımı da ek bir buton olmadığı için daha estetik olacak.

Ekran altında 0.03 milimetrelik bir alana parmak izi sensörü yerleştirebildiklerini açıklayan LG yetkilileri, bu teknolojinin ilk olarak hangi telefonlarda kullanılacağı bilgisini ise paylaşmadılar. Ancak Korea Times'a konuşan LG sözcüsü, şu an bu teknoloji için telefon üreticileriyle konuştuklarını ve yeni sensörün bu yıl içinde hayatımıza girebileceğinin işaretini verdi.

Okuyucu Yorumları