LG, Samsung'un başına çorap örmeye hazır!

Apple'ın açtığı davalarla başa çıkmakta zorlanan Samsung, şimdi bu cep deviyle de uğraşmak zorunda!

Samsung'a bir şok daha!

Google, Samsung, Apple, Motorola, HTC, Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerinin tümü ihlal edilen patentler gerekçesiyle birbirleriyle güreşiyorlar. Şimdi ise bu mücadeleye Samsung'un patentlerini ihlal etttiğini iddia eden LG eklendi.

LG'ye göre Samsung Electronics ve Samsung Display, mobil cihazlardaki panel tasarımlarıyla, devre teknolojileriyle ve OLED yapısıyla ilgili 7 patenti ihlal etti. LG'nin ihlal nedeniyle satışının durdurulmasını istediği ürünler arasında Galaxy S3, S2, S2 HD, Galaxy Note, Galaxy Tab 7.7 var. LG'nin konu hakkında yaptığı açıklamalar ise şöyle:

"Uluslararası yasaklatma emri hakkında konuşmak için henüz çok erken. Ancak bu, tabi ki değerlendirebileceğimiz bir seçenek. Samsung'dan içten bir özürden fazlasını beklemiyoruz."

"Samsung, bize herhangi bir telif hakkı ücreti ödemeden patentli OLED teknolojilerimizi kullanıyordu. Ardınadn LG Display'in mobil cihazlar için küçük boyutlu OLED ekranlar üretemediği şeklinde dedikodular yaydı. Bu bizce kabul edilemezdi."

Samsung'un LG'nin isteğini yerine getirip özür dilemesi, onu Apple karşısında da zor duruma düşürebilir. Dolayısıyla şirketin özür dilemesi zor görünüyor. Bunun yanında LG'nin şikayeti, bir süre önce Samsung'un LG için söylediklerine oldukça benziyor. Samsung, büyük boyutlu OLED ekran teknolojisini LG'nin kendisinden çaldığını iddia etmişti.

OLED teknolojisinde önde olduğunu söyleyen Samsung ise LG'nin iddialarını kabul etmiyor ve şu sıralarda şirkete bir karşı dava açma hazırlığında.

Okuyucu Yorumları