LG, vakum robotuna "sanal" dokunuş getiriyor

Temizlik robotuna "sanal" bir dokunuş getiren LG, büyük şovunu CES 2016'da yapacak!

LG'den robota "sanal" dokunuş

Bilim kurgu filmlerinin kıyısında bulunduğumuz şu yıllarda, dikkatli bakıldığında heyecan verici gelişmelerin yaşandığına tanık olmak mümkün. Örneğin sanal gerçeklik gözlükleri, filmlerde gördüğümüz pek çok teknolojinin belki de temelini oluştururken, gelecekte evlerimizde yer alacak temizlik robotlarının giriş seviyesi olarak da vakumlu temizlik robotlarını gösterebiliriz. Bu robotlara pek çok markanın örneği mevcut. Bunlardan biri de LG'nin son HOM-BOT modeli...

HOM-BOT, diğer vakumlu temizlik robotlarına kıyasla farklı bir özelliği beraberinde getiriyor. Son robotunda sanal gerçekliği işin içine biraz daha katan LG, cep telefonu üzerine indirilebilecek bir uygulama vasıtasıyla robotu oda içinde dilediğiniz gibi yönlendirmenizi sağlıyor.

Cep telefonu kamerasıyla görüntülediğiniz odada robotun yerini sanal gerçeklik kullanarak gösteren uygulama, böylece robotu yönlendirmek istediğiniz yeri yine uygulamanın bu yeteneğini kullanarak işaret etmenizi sağlıyor. LG, sanal gerçekliğe ilişkin bu ve benzeri yöntemlerini önümüzdeki ay düzenlenecek olan CES 2106 fuarında sergilemeye hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları