LG ve Intel'den önemli bir işbirliği atağı...

İki teknoloji devi LG ve Intel birlikte çalışma kararı aldı; peki ama hangi konuda?

Intel ve LG elele!

LG ve Intel, bir yandan günümüzün yüksek teknoloji ürünü akıllı telefonlarının (smartphone) işlevselliğini artırmayı, diğer yandan da bir dizi mobil cihazda zengin internet deneyimlerini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Yeni tasarım konusundaki ortak çalışma, iki şirketin kendi mobil ürün serilerinde ortaya koydukları ve artık notebook, netbook ve MID kategorilerine de yayılan yakın çalışma ilişkisini geliştiriyor.

MID'ler sektörde giderek büyüyen bir kategoriyi temsil ediyor. Bu ürünler cep boyu cihazlarda zengin, interaktif, PC benzeri internet deneyimini sağlamak amacıyla tasarlandılar. MID deneyimi, PC'de yoğunluklu olarak uygulanan pek çok yeni internet trendinin mobil cihazlara taşınmasına yardımcı olacak.

"Moorestown", Intel'in, 45nm Intel Atom işlemci çekirdeği, grafikleri, videoyu ve hafıza kontrolörünü bütünleştiren Çipli Sistemden ("Lincroft" kod adlı) oluşan ikinci nesil MID platformunun kod adıdır. Platform, bir dizi giriş/çıkış (Input/Output) bloğunu içeren ve kablosuz çözümleri destekleyen "Langwell" kod adlı bir giriş/çıkış (I/O) soketini de kapsar.

Intel'in "Moorestown" bazlı MID'lerinin, atıl enerji tüketimini, günümüzün Intel Atom işlemci-bazlı MID'lerine karşı 10'dan büyük bir faktörde azaltması bekleniyor. Ayrıca, Moorestown platformuna, daha yeni bir Moblin yazılım versiyonu olan ve Linux çalışma sistemine dayanan Moblin v2.0 eşlik edecek. Bu yazılım özellikle cep telefonunun ses becerilerini de desteklerken, PC benzeri büyük bir İnternet deneyimi sunmak üzere tasarlandı. "Moorestown" platformunun 2010'a kadar pazara girmesi hedefleniyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları