LG Watch Urbane 2: Android için bir ilk!

LG'nin yeni cebi V10 ile birlikte tanıttığı oyuncağı; Android Wear için bir ilki temsil ediyor!

Android için bir ilk!

LG, dün düzenlediği etkinlikte sadece yeni akıllı telefonu V10'u tanıtmakla kalmadı; yanında akıllı saati Watch Urbane'nin yenilenmiş ikinci sürümünü de gözler önüne serdi. İkinci nesil Watch Urbane, LTE desteği sunan ilk Android Wear saat olması açısından önemli bir ürün olarak değerlendirilebilir. LTE desteğini daha önce Samsung'un Tizen'li saatlerinde de görmüştük ama bu durum, Android Wear'da ilk kez karşımıza çıkıyor. Bu da, saati telefona bağlanmaya ihtiyaç duyulmadan da kullanabileceğimiz anlamına geliyor.

Saat, LTE desteği dışında ilk modele oldukça benziyor. 1.2 GHz hızında çalışan Snapdragon 400 işlemci ve 4 GB depolama alanı değişmemiş. Saatin ekranı 1.38 inç büyüklüğünde ve dairesel bir forma sahip. Sunulan çözünürlük ise 480 x 480 piksel.

LG Watch Urbane 2: Android için bir ilk!

İlk modelde LG, saati 512 MB RAM ile donatmıştı. Watch Urbane 2'de ise 768 MB RAM bulunuyor. Bunun nedeni ise, hücresel bağlantılar için yeterli gücü sunabilmek.

Saatte 570 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor; ilk modelde bu kapasite 410 mAH olarak karşımıza çıkmıştı. Bu da önemli bir gelişme; zira hücresel bağlantının pili daha çabuk tüketeceği bir gerçek.

Okuyucu Yorumları